Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2009 11:49 - ОБРАЗОВАНИЕТО В УТРОБАТА НА МАЙКАТА
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 2186 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.09.2009 18:34


ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАПОЧВА В УТРОБАТА НА МАЙКАТА

            “Наистина сътворението на всеки един от вас се събира в утробата на майка му за четиридесет дни във вид на капка течност. После се превръща в нещо, което се закачва за четиридесет дни, след това в късче  сдъвкано месо отново за четиридесет дни. После му се изпраща ангелът, който вдъхва живота у него и на този ангел му се заповядват четири неща: да запише неговото препитание, срока на неговия живот, неговите дела и дали ще бъде нащастен или щастлив.”
     Това е първата част от един от многото хадиси на Мухаммед (с.а.с.) за сътворението на човека, предаден от Ал-Бухари и Муслим.

           

Науката наскоро изучи процеса на развитие на човешкия ембрион. В продължение на шест седмици (приблизително 40 дни) от началото на бременността в оплодената яйцеклетка се развива ембрион. След още шест седмици той се превръща в зародиш (съсирена кръв), а след още шест седмици той придобива формата на бъдещ човек.

image

 Науката също така е разкрила, че след определен период, например след 120-я ден от бременността, зародишът е способен да говори. През първите шест седмици на бременността в мозъка на зародиша не протичат никакви електрически процеси. След това възниква активност с малка интезивност. Въпреки че в мозъка през този период възникват някои процеси, това не е мислене в пълния смисъл на думата.

 

     Още след 120-я ден, тогава, когато ангелът вдъхва живота в зародиша, мисленето започва. Съзнанието се появява у плода по време на второто тримесечие на бременността. Съществуват доказателства, получени с помощта на ултразвук затова, че зародишът през 23-та седмица (161-я ден) спи.

 

Сънят свидетелства за наличието на умствени способности, правещи възможни мисловните процеси.

    

През този период зародишът е способен и на много други действия. Например, той може да изразява емоции (радост, страх, отвращение и т.н.), на лицето му се проявява безпокойство, смуче палеца си и напомня за себе си като започва да рита.

    

Много важен фактор се явява и това, че през този период у зародиша се развива способността да различава и опознава звуковете.  Проведените експерименти доказват, че:

- Ако майката повтаря на плода определени думи, то след раждането детето   ще предпочита точно тези слова.

- На новороденото дете му харесват повече тези разкази, които са му четени по два пъти на ден, когато то се е намирало в утробата на майка си, отколкото нови.

- Бебето може да разпознава и повтаря думите, които е произнасяла неговата майка в периода на бременността.

- Когато новороденото слуша мелодия, която обичайно е слушала неговата майка по време на бременността, то се успокоява.

 

Фактите доказват, че по този начин детето може да учи Коран или пък някои сури от  него, още докато се намира в утробата на майка си.  Ако вие всеки ден четете на вашето бъдещо бебе Коран, то когато то се роди, по волята на Аллах, ще предпочете него, вместо други книги и звуци. То ще изпитва интерес към айетите от Корана и ще се опитва да ги произнася. Когато слуша Коран, то ще се успокоява.

 image

Представете си, каква награда ще ви въздаде Всевишния Аллах. Той ще ви възнагради двойно – за четенето на Свещената Книга и за това, че обучавате детето си на нея. Дори ако вие не можете да я четете изцяло и изключително добре, то това, че се опитвате да го правите също допринася полза на вас и вашето бебе. Даже прочитането на няколко сури два пъти на ден изгражда любов на бебето към Корана.

 

И така, по време на бременността, вместо да гледате телевизия и слушате музика, вземете Корана, почетете от него на глас, молете се много и споменавайте Аллах. С позволението на Всевишния, това ще стане причина на бял свят да се появи вярващо и богобоязливо дете, което да радва своите родители и да допринася полза за обкръжаващата го среда.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4757992
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031