Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2009 13:09 - АГРЕСИЯТА
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 717 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.10.2009 15:53


С всеки изминал ден между младежите се увеличава агресията, употребата на наркотици и алкохол – неща, които не са били в полза на никого до сега.

От медиите разбираме как тийнейджъри посягат на своя живот, а също така и на живота на свои близки и приятели. Но въпреки всичките тези фрапиращи случаи, никой не се занимава с религиозното и нравствено възпитание на подрастващите, нито вкъщи, нито в училище.

Ставаме свидетели по улиците как ученици нараняват котенца и кучета, но никой дори не им прави забележка, всичко се приема като нещо нормално! Дали това са критериите на 21 век и нима това, ако са нормални неща за повечето хора, ние сме ненормални?!

Младо момиче, повлияно от "мъжественото" поведение на свой ученик, казва: “Днес убих една котка и това е само началото. Възхитена съм от момчето, с което се запознах вчера, то е убило седем котки!...”

Така е, днес насилват животни, а утре може би хора!

Добре, а не се ли питате къде са родителите на тези деца и въобще интересуват ли се от тях, когато се върнат от училище? 

       Отговорът е лесен, но болезнен! Родителите са заети – майката с проследяването на “сапунените сериали” по телевизията, а бащата – уморен от изминалия ден – гледа футбол, новини или пък чете вестник. А детето само в детската си стая се възпитава – слуша рап, фолк, гледа “биг брадър” и други предавания, които уронват крехката детска психика! В крайна сметка на лице имаме едно разкъсано семейство, въпреки че живеят в една и съща къща.

Когато родителите не дадат никакво религиозно, културно и морално възпитание на своите деца, за съжаление те се продават на дявола, прибягват към алкохола, наркотиците...

Религията несъмнено е неразделна част от човешкото сърце и ако тя по някакъв начин бъде откъсната от него, несъмнено нещо друго заема нейното място. В действителност празнотата няма място в този свят на ред и порядък.

Добре, щом децата се раждат с такава чиста и хубава природа, защо у тях се проявяват тези зверски обноски?

Човекът потенциално притежава положителните качества, но трябва да ги активира. Той е архитектът, който трябва да изгради себе си. Основното условие, необходимо на човек, за да реализира положителните качества, които притежава потенциално, е вярата. Именно вярата поражда богобоязънта и добрите дела.

      Нека знаем, че всички ние сме отговорни за изгубените младежи, затова се обръщам към родителите: Нека възпитаваме нашите деца според природата им, да ги накараме да опознаят себе си и да не ги оставяме да получават своето възпитание от телевизията и на улицата. 

      Завършвам с думите на Махатма Ганди, покойния вожд на Индия, който казва:  
    
“Ако западната  цивилизация е “дарила” западния човек със секс, алкохол и наркотици, то е защото той вместо по пътя на “себепознанието” е тръгнал по пътя на самозабравата. Повечето от големите и смели дела и дори достойнствата на този човек са плод на самозабрава и нихилизъм. Практическата му способност да прави открития, изобретения и да създава оръжия се дължи на бягството на западняка от същинското му “Аз”, а не на изключителната му способност за самоконтрол и духовно равновесие. Когато човек е продал душата си, за какво му е да покори света.”

                                  / Предговор към книгата “Това е моята религия” /





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ihRCjbfk
25.05.2011 05:16
YMMD with that aswner! TX
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4781590
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49138
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930