Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 23:19 - АЛКОХОЛИЗЪМ
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 2514 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 18.10.2009 02:09



image

В наши дни страните, в които алкохолът е широко разпространен, страдат от това и броят на алкохолиците бързо нараства. В САЩ например броят на алкохолиците нарастнал от четири милиона през 1960 г. на десет милиона през 1970 г. В Англия броят на алкохолиците се увеличил от половин милион на един милион. В някои европейски страни алкохолиците са 8% от населението! Алкохолните напитки са единствената узаконена отрова в тези страни
Въпреки това, съществуват някои илюзии за алкохола, в които някои хора погрешно вярват. В тази статия ще направя опит да ги обсъдим с вас и да докажем какви вреди или ползи допринася употребата на алкохол.


ИЛЮЗИИ И ФАКТИ

1. Алкохол и Апетит: Считало се, че алкохолното питие помага за възбуждане на апетита, но това противоречи на доказаните научни факти. Алкохолните напитки служат като стимулатори на апетита само през първата седмица или месец, след което стомахът и други части на храносмилателната система се възпаляват. Появяват се инфекции и язви; започва повръщане; губи се всякакъв апетит.

2. Алкохол и Изкуствено загряване: Вярвало се е, че алкохолните напитки предизвикват затопляне в човешкото тяло. Но фактите доказват, че това е фалшиво затопляне, което е причинено от разширяването на външните кръвоносни съдове. При положение, че пияният е изложен на студеното време, той губи всичката си топлина и енергия и може да умре от студ, докато смята, че му е топло.

3. Алкохол и сексуална енергия: Алкохолните питиета увеличават сексуалното желание и това може да накара пияният да извърши необичайни престъпления под влиянието на алкохола, тъй като неговият мозък не може да функционира нормално и в този случай се злоупотребява с обществените ценности. Освен това продължителното приемане на алкохол причинява импотентност. Това ни показва мъдростта от забраняването на алкохола в исляма.


АЛКОХОЛ И ЗДРАВЕ

Алкохолните напитки имат разрушително въздействие върху нервната система чрез директния токсичен ефект. Освен това алкохолът може да доведе до алкохолизъм, причинявайки психологични и мозъчни смущения като конвулсии и халюцинации. Още повече, че алкохолът причинява проблеми с храната, които са предизвикани от възпаления на храносмилателната система – често повръщане, загуба на апетит и лошо храносмилане. Само да добавим, че някои видове алкохол могат да предизвикват пълна слепота и недостиг на телесна температура, които се дължат на голямата им токсичност.

Алкохоликът е немарлив, себелюбив, лесно избухлив и подозрителен. Той може да страда от параноя. Изгубва сексуалната си потентност. Мразен е от съпругата и децата си. Страда от меланхолия. Способен е да извърши самоубийство. Един алкохолик може да получава халюцинации: може да смята, че вижда недействителни духове или че чува нереални гласове, или че подушва несъществуващи миризми.

Алкохолът причинява уреждане на клетките на главния мозък и мозъчната кора. Това може да предизвика алкохолен психозис и загуба на памет. На този етап алкохоликът губи способността да различава конкретното от абстрактното и реалното от нереалното. Той даже не знае деня и мястото. Алкохоликът губи способността да смята, да събира и изважда прости числа. Той не може да запомни това, което му се е случило съвсем наскоро.

Алкохоликът не може да се изправи без да загуби равновесие. Когато ходи, той залита. Когато говори пелтечи. Може да страда от подуване и отичане на пръстите на ръцете. Мъжът алкохолик развива женски качества, а жената алкохолик – мъжки, като спиране на месечния цикъл и загуба на сексуално желание.

Алкохоликът страда от продължителни нощни кошмари, където той вижда и чува ужасни неща. Целият му живот се превръща в серия от заблуди и халюцинации. Той може да припадне и да загуби съзнание по всяко време.

Тялото на алкохолика скоро губи съпротива срещу микроби и по този начин става лесна плячка за всеки микроб. Има проблеми с бъбреците, албумин в урината, фатална киселинност на кръвта, която може да завърши трагично със сърдечна недостатъчност.

Обикновено един алкохолик не се грижи да си купува храна. Ако си я купи, няма апетит да я яде. Ако яде, след това повръща изяденото. Ако не повърне, неговата храносмилателна система не може да работи или да абсорбира добре. Ето защо алкохоликът често страда от недохранване и недостиг на витамини, особено на витамин В. Междувременно, същият този витамин В е погълнат от алкохола в процеса на окисление.

В резултат на недостига на витамин В и недохранването, алкохоликът може да страда от парализа на ръцете, стъпалата и краката. Би могъл да получи инфекция в мозъка. Може да има увреждане в клетките на мозъчната кора, което води до лудост. Може да получи инфекция на очния нерв, което завършва със слепота. Алкохолът е просто ОТРОВА.

Пияният може да падне на земята под въздействието на алкохола. Това падане може да причини мозъчно сътресение, мозъчно налягане, счупване на гръбнака, счупване на кост или кръвоизливи…


Помислете сами – ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ УПОТРЕБАТА НА АЛКОХОЛ?!

image
image

imageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bovari - Напълно съм съгласна с гореописаното, само
18.10.2009 00:01
не съм доволна, че няма поне малка бележка за полезната употреба в много умерени и премерени! дози. Намалява стреса, освен това как лесно може да ес обясни факта, че Селинджър например е бил алкохолик, но това съвсем не му е попречило да пише зверски добре!/разбира се, Дж.Селинджър си е Селинджър, и остава загадка дали ако не е злоупотребявал е щял да пише още по-зверски хубаво:)))/не зная дали "зверски" е уместната дума, но........
:)
цитирай
2. ikra - В отговор...
18.10.2009 02:02
В отговор на написаното от вас, относно умерената употреба на алкохол, реших да поместя и няколко снимки. В действителност се започва с една, две чашки, но после вече е трудно да се спре!
цитирай
3. tili - Не съм съвсем съгласна!
18.10.2009 09:58
Една - две чаши вино са приятно и полезно допълнение към дневните проблеми. Освен това виното е мощен антиоксидант. Защо да не се съчетае приятнито с полезното с мярка. Противник съм на всякакви крайни забрани, защото забраненото е най-желано за слабохарактерните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4782753
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49138
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930