Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2009 00:09 - МУХАММЕД
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.12.2009 12:08


     Синът на двата курбана
     Мухаммед (с.а.с.) е роден в годината на слона /570-571 год. от новата ера/. Той е от потеклото на двама човека обречени за курбан /жертвоприношение/ - Исмаил и Абдуллах.

    За жертвоприношението на Исмаил (а.с.) тук няма да разяснявам, а искам да се спра на случката с Абдуллах – бащата на Мухаммед (с.а.с.).  Абдуллах   бил  обречен  за курбан от своя баща, който  се  казвал Абдул Мутталиб, но в последствие е откупен срещу сто камили, които били заклани вместо Абдуллах. Абдул Мутталиб имал намерение да заколи своя син, защото дал обет пред Бога, че ако Той го дари с десет сина един от тях ще го пожертва в Негово име. Когато това се сбъднало, Абдул Мутталиб повел Абдуллах да го заколи, но арабите се възпротивили, тъй като съществувала опасност това да се превърнело в традиция и арабите да започнат да принасят в жертва своите синове. Затова предложили да се допитат до една мъдра жена, която да ги посъветва какво да правят. Нейният съвет бил те да отидат до Кааба и да теглят жребий между Абдуллах и десет камили. Ако жребият се паднел на Абдуллах е трябвало да увеличават камилите с още десет и така докато жребият се паднел на камилите. Когато изпълнили препоръката и теглили жребий между Абдуллах и десет камили, жребият се паднал на Абдуллах. Тогава увеличили камилите на двадесет, но жребият отново сочел Абдуллах. Така броят на камилите се увеличавал всеки път, докато накрая стигнал до сто и този път жребият посочил камилите. Така стоте камили били заклани вместо Абдуллах и раздадени на народа.

    Майката на Мухаммед (с.а.с.)
   Майката на Мухаммед (с.а.с.) се казва Амина бинти Уахб. Тя се омъжила за Абдуллах десет години след преустройството на извора “Зем-зем”.
Абдуллах умира два месеца преди раждането на Мухаммед.

      Според едно предание, самата Амина разказва следното:
      “Щом забременях от мен излезна светлина, чрез която видях дворците в Шам /Дамаск/.”

     В друго предание се казва:
     “Когато бях бременна някой дойде при мен и ми каза: “Ти ще си майка на последния пратеник. Когато той се роди кажи: “Моля се на Аллах да го закриля от злото на всеки завистник” и му сложи името Мухаммед.”

   Чудеса, които се случили при раждането на Мухаммед (с.а.с.)
   1.   Изгрява нова звезда.
   2.   В двореца на Иранският владетел Кисра става земетресение и се срутват четиринадесетте му кули.
   3.   Пресъхва езерото Сауа.
   4.   Изгасва огънят на меджусите /огнепоклонниците/, който горял от хиляда години в тяхното светилище.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4757968
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031