Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 01:21 - ДЕЦАТА СЛЕДВАТ ПРИМЕРА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 1861 Коментари: 4 Гласове:
7



      - Ако искате децата да се учат, давайте им добри примери чрез вашето държание
      - Не правете нищо, което не желаете децата ви да научат


      Например, родителите пушачи може и да не искат децата им да пушат, но поведението им отхвърля инструкциите им. Пушачите трябва да спрат да пушат преди да посъветват децата си да не го правят. Да лъжеш е лош навик, без значение дали е заради вас или за някой друг.

     Не учете децата си да лъжат заради някого, ако искате да останат правдиви. Например, ако не искате да вдигнете телефона и помолите детето си да го направи, не го карайте да казва, че не сте си в къщи. Ако го направите, вие го карате да лъже заради вас, в такъв случай не ги упреквайте, че лъжат и заради себе си! Ако не искате децата ви да крадат, не се показвайте нечестни пред тях. Например, виждате детето си с химикалка, която не си спомняте да сте му купували. След внимателно разследване установявате, че той или тя я е откраднала от свой съученик. Вие се ядосвате на детето и му казвате:
     - Никога не кради, кражбата е грях. Когато ти потрябва химикалка само ми кажи и аз ще ти взема от офиса...
     Но детето ви знае много добре, че сте работник, а не работодател в този офис.

     Не очаквайте децата ви да четат книга в ъгъла на същата къща, в която вие гледате телевизия. Ако искате те да четат, идете и четете с тях и изключете телевизора.     Направете график за цялото семейство за всекидневното учене, телевизия, домашни, игри и молитви. По този начин ще научите децата си, че всички в дома си имат задължения и спазват едни и същи правила. Това е единственият начин да накарате децата да изпълняват задълженията си с желание.

     Ключът е този:
    - Правете каквото искате те да правят
    - Постъпвайте така, както бихте искали те да постъпват
    - Дръжте се по начин, по който искате те да се държат.
    - Ако не искате децата ви да правят определени неща, не ги правете изобщо, или поне не пред децата си


     В противен случай децата ви ще спрат да ви слушат и няма да вземат забележките и съветите ви на сериозно. Те ще ви смятат справедливо за двуличник и няма да ви уважават.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - :) Добре го казваш, приятелю, но ...
22.10.2009 12:30
:) Добре го казваш, приятелю, но нека ти цитирам нещо, писано от световния елит по отношение на децата и семейството:
Жената с новородено бебе на ръце е прекалено замаяна от радост и щастие, за да вижда в сина си пушечно месо или евтин източник на робски труд за богаташите. Все пак жената трябва да бъде подготвена да приеме прехода към реалността, когато моментът настъпи или дори по-рано.

Тъй като преходът от сферата на мечтите към тази на жестоката реалност става все по-трудно управляем, семейството трябва внимателно да се дезинтегрира и замести от държавно-контролирано обществено образование и управлявани от държавата центрове за отглеждане на деца. Тези центрове трябва да се наложат в съзнанието на обществото като нещо обичайно и напълно в реда на нещата, а попълването им да става дори с юридическа принуда, за да се осъществи отделянето на детето от майката и бащата още в най-ранна възраст. За детето преходът може да бъде улеснен чрез обработка с влияещи на поведението психотропни вещества, въведени под формата на ваксини (например риталин).

Дали има някой, който да оспори казаното от елита? За съжаление до голяма степен са го постигнали, но никога не трябва да пренебрегваме подтиците на Висшия си Аз, който би могъл да ни насочи към промяна на тази картина
цитирай
2. soleilelle - , , не ме гледай какво правя а какво ти ...
22.10.2009 23:26
,,не ме гледай какво правя а какво ти говоря,,
е,да но децата са като ппопивателни...и все пак-познавам вече 2 семейства където и майката и бащата са пушачи а децата(тинейджъри)-не.. :) като че ли все пак са по -умни от нас :)
поздрави:)
цитирай
3. ikra - Съгласен съм, че си има и изключения!
03.11.2009 19:37
Ала е добре да даваме добър пример, твърде често това става причина някой да го последва.
Струва си, опитайте!
цитирай
4. priqtel12 - Да, струва си.
08.11.2009 20:27
А децата попиват толкова лесно всичко ставащо около тях.....нека се постараем то да е нещо хубаво. Чудесен постинг! Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4775745
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930