Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2013 19:18 - ИДЕТЕ И ВИЖТЕ!
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 7508 Коментари: 19 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Тази вечер всеки залък ми засядаше и едвам го преглъщах. Сега скромният ми дом изглеждаше толкова луксозен, че чак ме досрамя…

Моите деца са легнали чистички, спят спокойно в меките и топли завивки, а онези там какво ли правят в брезентовите палатки?!

От толкова време не бях писала ред, душата ми бе занемяла, а сега бушуваше буря. Кой е виновен? Има ли изход? Какво да направим? Как да променим нещата? И какво ще променим? Как ще свърши всичко?...

За какво става въпрос ли? Време е да ви разкажа.

Ние сме на около час път от гр.Харманли и с.Пъстрогор. Затова отскачаме често, помагаме с каквото можем, разговаряме с бежанците, слушаме историите им.

Човешките  им мъки са толкова много, че чак се чудя как може да има толкова много мъка и сълзи по земята и то мъка причинена от онези натрупали милиарди, продавайки сълзите и мъката на тези тук.

Пъстрогор е що-годе добре, но Харманли те кара да настръхваш, там от всякъде те гледат очите на глада и студа.

Голяма част от хората са с летни обувки, други завити с одеяла, защото нямат якета.

Тук-таме на някое  дърво виси въже на празна люлка и вятърът го вее насам - натам.

image

Децата не играят, всички те са около огньовете, които са навсякъде, на това се отопляват хората тук. Лицата им са изцапани от пушека. Минавам покрай бунгало на четиридесет  годишна майка с четирите си деца и сестра си. Всички са насядали покрай огъня, а една почерняла тенджера къкри отгоре с макарони. Заговаряйки я, тя се разплака и каза: „Избягахме от войната, а тук ще умрем от глад и студ. Сестро, вчера успях да нахраня децата си едва вечерта, нямахме хляб и така стояхме гладни цял ден. ” (пускат ги само по няколко човека до близкия супер маркет)

Всичките деца са тъжни и в техните очи е налегнала мъката. Правя се на спокойна и хладнокръвна, но отвътре ми се къса сърцето! За какво са всички тези правозащитни организации, щом сме допуснали да съществува всичко това?!

Горко им на причинителите този гнет и отнели детството и безгрижието на тези невинни същества! Несъмнено Бог ще им потърси сметка!

Разтоварваме камиона с картофи и други продукти, около нас са се скупчили група деца. От време на време пада по някой картоф или глава лук и чесън и те жадно го грабват и го прибират бързо в джоба. Потресаваща картина!

 

image

Това се случва в 21-ви век и ние не можем да направим нищо, така ли?! Понякога се хващаме за нещо като удавници за сламка и се оправдаваме с него. Когато разговарям с хората за бежанците, те успокояват собствената си съвест с нелепи доводи: „Ами те са неблагодарници, виж как изхвърлят, пък и имат пари в турските банки. И докога ще идват, как ще ги изхранваме, какво ще ги правим?...”

Наистина и мен ме притесняват някои въпроси: "Докога ще е такава ситуацията? Какво ще стане с тези хора, с нас, с бъдещето?..."

Но в крайна сметка не ни ли е ясно, че там горе има Един Мъдър Творец – Той вижда и знае всичко и Той ще даде изход дори и сега.

Несъмнено това е голямо изпитание за тези хора, на то е изпитание и за нас, да изпита вярата, делата ни, състрадателността ни.

Може би е тежко изпитание, но несъмнено в него има добро и за тях и за нас. Въпросът е дали ние сме съпричастни достатъчно. Обръщам се към всички хора, към всички човеци, защото вярвам, че още има такива: "Не позволявайте на подли манипулатори, да приспиват съвестта ви с мръсни доводи!"

Бях три-четири годишна, но помня какафонията около виетнамските бежанци, всеки се беше юрнал да помага, осиновяваха си виетнамчета. Наистина всеки българин даваше каквото може и бе отворил дома си за тях.

Но сега, ще каже някой, времената са други. Аз вярвам, че за добротата няма значение времето и кризата - тя просто се проявява. Колкото и да не ми се иска да вярвам, стигам до извода, че тук основната причина е, че тези хора са от различен етнос и религия. Промъква ми се и мисълта, че ако бяха дошли дори извънземни, прословутата ни българска толерантност (с която обичаме винаги да парадираме) и гостоприемство биха се проявили много по-добре. Далеч съм от мисълта да обиждам и засягам някого, но това са реалностите. Има една обреченост в цялата ситуация, освен че в Харманли живеят хора при нечовешки условия, проблемите не спират дотук. Една голяма част от хората в Пъстрогор вече получават статут и трябва да се изнесат от там, да се запишат на адрес, за да им се издадат документи и да пътуват за други държави. Но вече месец „Феите от Хасково” безуспешно търсят квартири в Хасково и района. Квартири има, но щом чуят, че е за сирийци никой не дава.

В нашия квартал училище „Христо Ботев” е празно, има празни общежития, във всеки град има празни сгради, които са много запазени, където тези хора биха живели при по-нормални условия.

Но вече малцина в нашата държава обръщат внимание на чуждата болка, независимо чия е тя. А погрешноразбраният национализъм на голяма част от хората ме плаши...

Докога ще продължи всичко това - само Бог знае, какъв ще е изхода - също. Но нека поне ние проявим търпение и да останем хора докрай!

 Гюлгюн  Гайгаджова

image




Гласувай:
41



1. zaw12929 - Прав сте! Истината е ужасна има кой ...
18.11.2013 20:00
Прав сте! Истината е ужасна има кой да сложи край, а не го прави!
Приятна вечер. Бог е мъдър! Доброто предстои!
цитирай
2. ikra - Когато прочетох статията...
18.11.2013 20:51
zaw12929 написа:
Прав сте! Истината е ужасна има кой да сложи край, а не го прави!
Приятна вечер. Бог е мъдър! Доброто предстои!

Тъжно е! Не знам как има хора, които не се трогват пред нищо...
цитирай
3. anin - Тъжно...
18.11.2013 22:49
и деликатно положение, дано скоро се разрешат политическите проблеми,
и тези хора да могат да се върнат в родината си...
цитирай
4. hopfen - Да,колега може би си прав за това:
19.11.2013 01:17
"Аз вярвам, че за добротата няма значение времето и кризата - тя просто се проявява. Колкото и да не ми се иска да вярвам, стигам до извода, че тук основната причина е, че тези хора са от различен етнос и религия."
Но както нямат значение времето и кризата за доброто, така и то не е облечено в ризата на която и да е религия по света. То идва от сърцата човешки към сърцата човешки...Държавата ни, не беше и не е подготвена да посрещне бежанците/тя в случая не може да посрещне нуждите на собствения си народ/ но веднъж озовала се в тази ситуация, тя трябва да понесе отговорноста относно престоя на тези хора. Жалкото е, че в България няма силни извън правителствени организации, които да помогнат в случая. Това бездействие, рано или късно ще тласне тези хора към престъпни действия, в името на оцеляването им през зимата...нищо хубаво на хоризонта и над него, Бог високо, цар далеко:((
цитирай
5. iliada - Дано добро да е утрото за всички!
19.11.2013 07:52
Аз също се питам в кой век живеем,защото познавам арабите тъй като 6 години съм живяла сред тях.Те не са крадливи,не са озлобени ,не са неграмотни/в лошия смисъл на тази дума / и са вярващи!Добронамерени са и са много из страдали!Грях е да ги посрещаме така,но мисля ,че има какво да се направи за да се оправят нещата!Единственото нещо от което мисля ,че се страхуват българите е страха от терористи.Страхът има големи очи,а и нашата страна е доста бедна и ограбена,та оттам идва разминаването иначе както арабите ,така и българите са гостоприемни народи и дано час по-бързо се преодолеят страховете ,като се вземат адекватни мерки за това и
всички тези хора намерят желания подслон.Смятам ,че биха оценили това ....
цитирай
6. milady - много е тъжно, даа...
19.11.2013 09:46
но това е глобален/ геополитически/ проект..
и финал за разпределение на
световното богатство и ресурси .
хората тук са, просто „марионетки„
сорри, такава е Исттинаат !!
пс, и така е било векове наред!!
цитирай
7. ikra - Всяко положение е деликатно, особено когато не можем да се справим с него...
19.11.2013 13:03
anin написа:
и деликатно положение, дано скоро се разрешат политическите проблеми,
и тези хора да могат да се върнат в родината си...

Приятен ден!
цитирай
8. ikra - Да, за голямо съжаление държавата ни не е много добре икономически...
19.11.2013 13:18
hopfen написа:
"Аз вярвам, че за добротата няма значение времето и кризата - тя просто се проявява. Колкото и да не ми се иска да вярвам, стигам до извода, че тук основната причина е, че тези хора са от различен етнос и религия."
Но както нямат значение времето и кризата за доброто, така и то не е облечено в ризата на която и да е религия по света. То идва от сърцата човешки към сърцата човешки...Държавата ни, не беше и не е подготвена да посрещне бежанците/тя в случая не може да посрещне нуждите на собствения си народ/ но веднъж озовала се в тази ситуация, тя трябва да понесе отговорноста относно престоя на тези хора....(

Да, за голямо съжаление държавата ни не е много добре икономически, но това е породено от неправилното разпределяне и употребление на регионалните ни дадености и ресурси. Върху тази тема може много да се пише и говори - но надали някой се вслушва. След падането на комунизма, новозародилата се БГ демокрация изпапка всичко до което успя да се докопа - разпродаде на безценица сумати предприятия, за да подхрани естествено своя електорален капацитет. Много държави са минали през какви ли не кризи - но ги преодоляват. А при нас?! Защо не се получава?... Тъпчем само на едно място! Дори протестите ни вижте, аз не съм ТВ фен, но когато гледам новините, ми става много интересно - протести със скари с кебабчета, чалга музика, танцови състави... Когато ТВ снима - излизат зад ТВ водещите хора едва ли не в опиянено състояние, правят мимики, показват снимки и какви ли не още жестове.
Достигнах до личен извод и не ангажирам никого с него, но ще го споделя. Липсва ни култура - както духовна, така и социална. Морала ни е под всякаква критика. Деградацията чука на вратите ни, а ние се чудим какво да правим... По време на комунизма духовността е била забранена, но въпреки това, много от хората са се запазили. Днес, когато има всякакви възможности - хората се самозабравиха... Но това е проблем, върху който трябва да се замислят и институциите... Спокоен ден :)
цитирай
9. ikra - Знаете ли, когато има диалог и разбирателство - проблемите изчезват... А от това се страхуват силите на злото!
19.11.2013 13:33
iliada написа:
Аз също се питам в кой век живеем,защото познавам арабите тъй като 6 години съм живяла сред тях.Те не са крадливи,не са озлобени ,не са неграмотни/в лошия смисъл на тази дума / и са вярващи!Добронамерени са и са много из страдали!Грях е да ги посрещаме така,но мисля ,че има какво да се направи за да се оправят нещата!Единственото нещо от което мисля ,че се страхуват българите е страха от терористи.Страхът има големи очи,а и нашата страна е доста бедна и ограбена,та оттам идва разминаването иначе както арабите ,така и българите са гостоприемни народи и дано час по-бързо се преодолеят страховете ,като се вземат адекватни мерки за това и
всички тези хора намерят желания подслон.Смятам ,че биха оценили това ....
Да, всъщност толкова коментирана тема че... Но има и нещо друго, с което надявам се ще се съгласите - че има и изкуствено насаждане на страх сред хората. Медиите изиграват огромна важна роля в обслужването на това нещо. Лесно се контролират и манипулират хората, когато живеят в страх и несигурност. Ако се върнем назад във времето, ще видим че винаги все някой ни е бил виновен за нещо - я за криза, я за несполука... Ще се съгласите с мен обаче че не външни агресори разграбиха държавата ни и съсипват икономиката ни. Внушава ни се страх и от ромите - видиш ли колко зли са били и че щели да превземат страната ни. Абе хора - те са БГ граждани! Защо се държите с тях по този начин, все едно са извънземни! Дайте им работа, за да могат да се издържат и те няма да създават проблеми. Познавам от тях хора, които са изключително чистосърдечни и добри - които не биха откъснали дори ябълка от чужда градина! Защо по този начин се заклеймяват всички, заради глупостта на отделни индивиди. Имам много "защо?!" на които не мога да си отговоря. Но мисля едно нещо: ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА РАВЕН ШАНС! А ЗА НАС ОСТАВА ДА БЪДЕМ МАЛКО ПО-ДОБРИ - НО НЕ САМО НА ДУМИ!
Слънчев ден :)
цитирай
10. ikra - Този факт е ясен! Но защо тогава се правим на незнаещи какво става?
19.11.2013 13:42
milady написа:
но това е глобален/ геополитически/ проект..
и финал за разпределение на
световното богатство и ресурси .
хората тук са, просто „марионетки„
сорри, такава е Исттинаат !!
пс, и така е било векове наред!!

Но нека не забравяме, че световното богатство и ресурси са дадени от Създателя. Ние се опитваме да ги управляваме и контролираме, но... Виждаме катаклизмите, които има по цял свят - те са управлявани от Онзи, Който има силата да дава и да отнема. Човек в един момент може да бъде много богат, известен..., но в следващия миг да се окаже, че е най-бедния. Един ураганен вятър може да отнесе цялото имане... Една коварна болест може да съсипе ЕГОТО, КРАСОТАТА и ИЗВЕСТНОСТТА МУ...
Затова, моя призив е да бъдем мъдри и добри. Нека правим това, което е по силите ни - несъмнено има Кой да го оцени, дори хората да не разберат за него...
Слънчев ден и букет от усмивки :)
цитирай
11. iliada - Трябва да се съглася с всичко това!Наистина трябва много да се работи в тази посока за да си дойдат нещата на местата.Има много свестни хора ,но за оста
19.11.2013 20:04
ikra написа:
[quote=iliada]Аз също се питам в кой век живеем,защото познавам арабите тъй като 6 години съм живяла сред тях.Те не са крадливи,не са озлобени ,не са неграмотни/в лошия смисъл на тази дума / и са вярващи!Добронамерени са и са много из страдали!Грях е да ги посрещаме така,но мисля ,че има какво да се направи за да се оправят нещата!Единственото нещо от което мисля ,че се страхуват българите е страха от терористи.Страхът има големи очи,а и нашата страна е доста бедна и ограбена,та оттам идва разминаването иначе както арабите ,така и българите са гостоприемни народи и дано час по-бързо се преодолеят страховете ,като се вземат адекватни мерки за това и
всички тези хора намерят желания подслон.Смятам ,че биха оценили това ....
Да, всъщност толкова коментирана тема че... Но има и нещо друго, с което надявам се ще се съгласите - че има и изкуствено насаждане на страх сред хората. Медиите изиграват огромна важна роля в обслужването на това нещо. Лесно се контролират и манипулират хората, когато живеят в страх и несигурност. Ако се върнем назад във времето, ще видим че винаги все някой ни е бил виновен за нещо - я за криза, я за несполука... Ще се съгласите с мен обаче че не външни агресори разграбиха държавата ни и съсипват икономиката ни. Внушава ни се страх и от ромите - видиш ли колко зли са били и че щели да превземат страната ни. Абе хора - те са БГ граждани! Защо се държите с тях по този начин, все едно са извънземни! Дайте им работа, за да могат да се издържат и те няма да създават проблеми. Познавам от тях хора, които са изключително чистосърдечни и добри - които не биха откъснали дори ябълка от чужда градина! Защо по този начин се заклеймяват всички, заради глупостта на отделни индивиди. Имам много "защо?!" на които не мога да си отговоря. Но мисля едно нещо: ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА РАВЕН ШАНС! А ЗА НАС ОСТАВА ДА БЪДЕМ МАЛКО ПО-ДОБРИ - НО НЕ САМО НА ДУМИ!
Слънчев ден :)
цитирай
12. iliada - Пиша втори коментар като допълн...
19.11.2013 20:08
Пиша втори коментар като допълнение към първия- НИКОЙ НЕ СЛЕДВА ДА СМЯТА ,ЧЕ ОБЩЕСТВОТО МУ Е САМО ДЛЪЖНО.НЕКА ВСЕКИ МИСЛИ ,ЧЕ Е ЧАСТ ОТ ТОВА ОБЩЕСТВО И ДА СИ ПОМИСЛИ ПЪРВО ТОЙ КАКВО МУ Е ДАЛ И ПОСЛЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ.Нека всеки си знае първо задълженията ,а после да претендира за правата.Помня ,че по времето на Живков малцинствата имаха повече права и така си отиде......Такова чувство имам-възможно е да греша!:)
Хубава вечер!
цитирай
13. ikra - Интересно е: "права и задължения" :)
19.11.2013 21:11
Но мисля, че само те не са достатъчни :) Към тях ще трябва да прибавим и общочовешките добродетели. Правата и задълженията се разписват от политиците, нека не забравяме това. Но пък никой няма право да отнема изконното право на другите да живеят свободно - а лишавайки го от нормален човешки живот... нима не се случва именно това. Кой какво е дал и взел... - отново спорна тема - която се интерпретира съобразно лични мнения и становища. Но истината е една и всеки я знае. Правата и задълженията са юридически казус. Но съществува и друга страна на този въпрос - духовността, която огрява със своята красота и дава своите плодове чрез добротворството. Веднага трябва да бъдат подкрепени думите и с пример. Наше задължение е да се осигуряваме. Наше право е да получаваме здравна помощ, нали така. Но в доста от болниците, просто трябва да си доплатиш за "услугата". А за зъболекарите... просто не ми се говори. Кое минава през касата и кое не, какви права имаш - не знам дали въобще някой е на ясно. Когато приключат с извършената манипулация просто ти се съобщава сумата, която трябва да дадеш, като не забравят да ти поискат и здравната книжка. Това ли са нашите права и задължения. Или пък друг пример - възрастните хора, които са се осигурявали цял живот, да получат минимална пенсия, с която да не могат да си платят хапчетата дори. Можем да говорим още доста на тази тема. Правата и задълженията са много относително нещо. Интерпретациите са за тези, които са силни на деня. Но пък от друга страна- ако човек е милостив и добронамерен към себеподобните - той не би правил разлика между тях по платежеспособност или по заеманата длъжност. Всеки човек заслужава еднакво отношение - дори и просяк да бъде той! Духовността не приема поговорката, че "който не работи не трябва да яде!" Който не работи - нека да му се създаде работа и ако не си я върши - заслужава порицание, но не и куршум в главата!Хората са призвани да бъдат наместници по земята, а не поробители в нея... Спокойна вечер :)
цитирай
14. ikra - Винаги имам вяра и надежда, че нещо може да се промени, към по-добро, разбира се :)
19.11.2013 22:07
martosblack написа:
той е озлобен,мисли единствено и само за себе си,винаги е бил расист и разделя хората според религиите,а самият той е невяврващ,мисли,че като отиде в църквата и запали свещ това го прави добър християнин и човек...а и всичко в този свят опира до пари за съжаление.
Единствената утеха ,както казва един човек е,че страданието било благословия.
Забелязал съм, че наистина все едно хората са обхванати от някакъв синдром, изразяващ се в злоба, ненавист, клюкарстване, набеждаване и... всеки срещу всеки. Но не разбирам защо и на какво се дължи това?!
Спокойна вечер! :)
цитирай
15. pvdaskalov - Така беше!
19.11.2013 22:51
iliada написа:
Пиша втори коментар като допълнение към първия- НИКОЙ НЕ СЛЕДВА ДА СМЯТА ,ЧЕ ОБЩЕСТВОТО МУ Е САМО ДЛЪЖНО.НЕКА ВСЕКИ МИСЛИ ,ЧЕ Е ЧАСТ ОТ ТОВА ОБЩЕСТВО И ДА СИ ПОМИСЛИ ПЪРВО ТОЙ КАКВО МУ Е ДАЛ И ПОСЛЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ.Нека всеки си знае първо задълженията ,а после да претендира за правата.Помня ,че по времето на Живков малцинствата имаха повече права и така си отиде......Такова чувство имам-възможно е да греша!:)
Хубава вечер!


И затова с т.нар. "Възродителен процес" ние загубихме не само най-работливите, спестовни и гостоприемни сънародници, но и много висшисти.
Но аз съм тук отново, за да споделя, че щом ние не можем да приютим 10 000 изстрадали хора, какво ще стане, ако се случи такова природно бедствие в България, че да се наложи да се погрижим за 20-30 или повече хиляди пострадали. Това трябваше да бъде една генерална хуманитарна репетиция... Селата са ни обезлюдени... Изпускаме шанса те отново да живнат.
Аз познавах много сирийци в Либия. Че те бяха изключително работливи и честни. Истински приятели.
Аз вдигам ръце. И да се ядосвам - полза няма.
От 1 януари ще се освободи наш собствен апартамент с 5 стаи, готов съм да го предоставя, но за съжаление нямам средства да възстановя кухнята и банята, тъй като беше пригоден за офис. И колко хора още имат свободни имоти. И колко не са продадени! Липсва политика. Липсва организация. Загрубяха сърцата ни покрай тези нескончаеми ежби на най-високо ниво.
Извинявай, Икра, че съм нервиран и тук на твой терен изливам яда си.
Поздрави от Пи-Ер. Категория "История".
цитирай
16. ikra - Не се нервирай, радвам се, че мислиш с какво може да се помогне, отколкото с какво може да се навреди...
20.11.2013 00:22
pvdaskalov написа:

И затова с т.нар. "Възродителен процес" ние загубихме не само най-работливите, спестовни и гостоприемни сънародници, но и много висшисти.
Но аз съм тук отново, за да споделя, че щом ние не можем да приютим 10 000 изстрадали хора, какво ще стане, ако се случи такова природно бедствие в България, че да се наложи да се погрижим за 20-30 или повече хиляди пострадали. Това трябваше да бъде една генерална хуманитарна репетиция... Селата са ни обезлюдени... Изпускаме шанса те отново да живнат.
Аз познавах много сирийци в Либия. Че те бяха изключително работливи и честни. Истински приятели.
Аз вдигам ръце. И да се ядосвам - полза няма.
От 1 януари ще се освободи наш собствен апартамент с 5 стаи, готов съм да го предоставя, но за съжаление нямам средства да възстановя кухнята и банята, тъй като беше пригоден за офис. И колко хора още имат свободни имоти. И колко не са продадени! Липсва политика. Липсва организация. Загрубяха сърцата ни покрай тези нескончаеми ежби на най-високо ниво.
Извинявай, Икра, че съм нервиран и тук на твой терен изливам яда си.
Поздрави от Пи-Ер. Категория "История".
Напълно си прав. Когато има желание да се помогне - винаги се намира начин. Много си прав за "хуманитарната репетиция"! И за пореден път се озовахме неподготвени за репетицията. Дано да не ни връхлита някакво бедствие иначе... не знам! Тези дни слушам за "доброволчески патрулиращи отряди" - чудя се дали тези отряди, които незнайно от къде се появяват, биха се включили и в доброволческа инициатива за подпомагане на населението при бедствие. Защо до сега не се сформираха подобни отряди, които да събират например помощи за нуждаещи се, знаем че в отделни райони на страната имаше наводнения, земетресения... Чудя се и друго - дали сред тях няма и от същите хора, които скочиха на бой на молещите се в Софийската джамия, които разбиха главата на едно момче на сутрешна молитва... Не знам, но ако сред тях има и от тях - ефекта е ясен, целта е е ясна, методите - също!
цитирай
17. ikra - Разделението се насажда изкуствено... А хората много лесно се манипулират!
20.11.2013 00:32
martosblack написа:
ikra написа:
martosblack написа:
той е озлобен,мисли единствено и само за себе си,винаги е бил расист и разделя хората според религиите,а самият той е невяврващ,мисли,че като отиде в църквата и запали свещ това го прави добър християнин и човек...а и всичко в този свят опира до пари за съжаление.
Единствената утеха ,както казва един човек е,че страданието било благословия.
Забелязал съм, че наистина все едно хората са обхванати от някакъв синдром, изразяващ се в злоба, ненавист, клюкарстване, набеждаване и... всеки срещу всеки. Но не разбирам защо и на какво се дължи това?!
Спокойна вечер! :)

защото хората не виждат в другият себе си
....
Икра...дори и тук коментиращите
искам да ти кажа,че всичко е фалшиво,пиша от личен опит.
....
виж коментарите ,едно от нещата,което ме кара да се срамувам че съм българка,наистина http://www.dnes.bg/stranata/2013/11/19/bejancite-v-harmanli-na-protest-iskat-svoboda.206710?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=insidebanner#comment-newest

Хубава вечер.Един ден, всичко ще си дойде на мястото.
Иначе засега,войната ще продължи дълго...и
докато умират жени,беззащитни деца и мъже
САЩ и Русия просължават да уреждат икономическите си интереси
двете лица на една монета.

Разгледах коментарите... Наистина е срамно, че има хора, които разсъждават по подобен начин. Но пък това е показател и за нивото, на което се намираме. Навярно ще се повторя - но духовността ни липсва. Може да не чувстваме липса и нужда от нея, но фактите говорят сами. Марк Аврелий, един от най-мъдрите римски императори, един ден заявил: „Днес ще се срещна с хора, които говорят много, които са егоисти, отвратителни и които обичат единствено себе си. При все това, аз няма да се ядосвам или да се смущавам от тях, тъй като не си представям останалата част от света да е по-различна.”
Спокойна вечер :)
цитирай
18. tomich - Това е България...
24.11.2013 19:30
Абсолютно съгласен с коментарите и нямам какво повече да добавя. Това е България
цитирай
19. missbeauty - От Мис Бюти
25.11.2013 07:00
Добротата не познава религия, етнос и цвят на кожата. Срам ме, срам ме, срам ме е от всички, които не могат да видят със сърцата си, а вярват на политиците, които ги използват в игрите си.
Дори всичко да е една конспирация и глобален план, това не може да ме спре да съм добра към хората около себе си. Ако всички са така, няма да има зло, което да се настанява сред нас.
Поздрави, Мис Бюти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4774076
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49133
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930