Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 20:56 - Представите за ЧОВЕК
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 1524 Коментари: 3 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Отго
ворът на този въпрос е различен според схващанията и вижданията на различните хора. Отговорът е различен, защото всеки гледа на този въпрос от своя позиция и по свой начин.

Така например според материалистите човекът е шепа пръст от земята, на която живее той, защото според тях човек израства от земята, храни се от нея, движи се по нея и в нея се завръща!

Според материалистите съставните части на човека са: плът, кръв, кости, нерви, клетки и т.н. Умът и разсъдъкът не са нищо друго, освен материя, произхождаща и командвана от мозъка, както храчките се отделят от белия дроб и урината - от бъбреците! Той е същество, което няма никакви предимства пред останалите. Той е едно от животните, населяващи земята, но по стечение на обстоятелствата се е “развил” от маймуна и е придобил днешния си облик. 

imageЧовек с тегло около 75 кг. съдържа в себе си следните вещества:

 - Мазнини, които са достатъчни за производство на 7-8 сапуна;

 - Въглерод - достатъчен за производство на 7 молива;

 - Фосфор, от който могат да се направят 120 кибритени клечки;

 - Магнезий, желязо и други вещества, които, ако бъдат събрани на едно място и оценени, то цената им не надвишава няколко лева!!!

 

Това е цената на материалния човек! Няма душа, няма направление свише, няма вдъхновение!…

Според материалисти като Дарвин и Фройд, човекът е брънка от животинския свят, защото е маймуна, която се е развила благодарение на условията на живот.

Има ли нещо по-обидно от това човек да бъде сравнен с животните, да се приема за нормален скотския начин на живот и да се смята, че той не се стреми да се издигне духовно и да не се предпазва от лоши прояви, или да не жертва част от богатствата и времето си в името на Всевишния?

Според вярващите,
  човекът е най-великото творение на Бог, Който му е дал прекрасен образ, вдъхнал му е дух от Себе си, заповядал е на ангелите да му се преклонят, извисил го е над всичките Си творения чрез знанията, на него е подчинил всичко във вселената, направил го е Свой наместник на земята…

Наистина човек е нищожно същество пред величието на земята и вселената по размерите си, но според духовността си той е по-голям от цялата вселена. Всъщност човекът може ли да представлява друго, освен тази духовност?

Ето какво казва един мислител:
“Ти струваш много, ти струваш колкото много светове, но как да ти се помогне, след като самият ти не знаеш цената си.”

Истина е, че човешкият живот е кратък, той е нищо в сравнение с вечността, но вярващият е убеден, че смъртта не е краят на човешкото съществуване. Според него животът на земята е само временно явление, в който всеки е подложен на изпитания.

image



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Някои хора изобщо не се отличават от ...
10.10.2014 21:18
Някои хора изобщо не се отличават от животни, само дето са много по-жестоки.
цитирай
2. ikra - Наистина има хора, които повече приличат на зверове!
10.10.2014 22:07
kushel написа:
Някои хора изобщо не се отличават от животни, само дето са много по-жестоки.

цитирай
3. ivesa - Да,
11.10.2014 11:07
човекът е най-интелигентното същество.Не е просто индивид,той е създаден да се изгражда и реализира като личност.Хубав ден!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4783044
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49138
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930