Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 19:45 - Танцът на вещиците...
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 3215 Коментари: 8 Гласове:
28

Последна промяна: 21.07.2016 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

След всеки нов атентат, извършен в някоя достатъчно бяла и западна държава, по медии и социални мрежи се започва парад на полезни идиоти, безполезни гьонсурати и откровено вредни манипулатори. Един през друг се надпреварват да използват поредната човешка трагедия за себеизтъкване и доказване правотата на каквато там опростенческа теория жужи в кухите им главици. Общият тон се задава с „казах ли ви аз на вас“, и обичайно се продължава със смели обобщения за бежанците, мюсюлманите, арабите, или пък кафявите хора по принцип.

Време било Европа да приеме извънредно законодателство и да започне да се отказва от определени права и свободи в името на сигурността, следвайки светлия пример на Съединените щати. Най-бойките рицари на западните ценности призовават разглезена Европа смело да отвърне на хвърлената от варварите ръкавица и да се включи активно във войната на цивилизациите. Явно всички тези „експерти“ идват от някаква паралелна реалност, защото предлаганият от тях коктейл се прилага вече 15 години под марката „война срещу терора“. Единственият резултат досега се изчерпва с невиждан бум на терора и насилието.

Не по-малко лепкава е и групата, която го играе контра на войнолюбците, макар по принцип да са от една порода. Те веднага окичват виртуалните си аватари с актуалните символи на съпричастност и през следващите няколко седмици ще се изживяват като морална полиция, назидаваща всеки, който се отклонява от линията на политическата коректност. Ако останалите поне имат някакво мнение, па било то и изключително тъпанарско, то тези предлагат единствено агресивен конформизъм, систематично лицемерие и пълна липса на самокритичност. 

Навсякъде по света паниката и биенето на военни барабани след такива случаи успява да отклони вниманието от дебата за крещящата нужда от промяна на сегашните икономически, политически и социални концепции, които очевидно водят към катастрофа. У нас обаче такива дебати по принцип не се водят, така че цялата какофония просто се вписва обичайния абсурд на общественото говорене. Но пък вдъхва нови сили на всякакви концепции за това кой е универсалният виновник за всички беди – като се започне от илюминатите и кемтрейлса, мине се през толерастите и гей браковете, и се стигне до най-актуалната и мейнстрийм мода в конспиратологията – руснаците като цяло и Путин в частност. Изборът зависи от конкретните обсесии, психиатрична клинична картина, партийна принадлежност, а понякога и от служебните задължения на съответния герой.

На фона на цялото това безумие обаче се оказва най-неприемливо и маргинализиращо да посочваш очевидните и рационални причинно-следствени връзки. Например това, че и тероризма, и новото велико преселение на народите, са пряко следствие от неоколониалните политики и особено авантюрите за „смяна на режими“ в Близкия Изток. Или това, че повечето заподозрени за поредицата от атентати не са дошли вчера, а са част от действащи от години джихадистки мрежи. Мрежи, чието изграждане е станало основа за процъфтяващите бизнес, военни и политически отношения с държави, които са основните спонсори на уахабитския джихадизъм. И че много от атентаторите имат стаж от „бунтовнически“ формирования, въоръжавани от западни служби с цел да обслужат някаква краткосрочна цел.

Европа наистина е във война – война, в чието разпалване имаше основна роля. Случилото се в Брюксел от години е ежедневие в Багдад, Бейрут и Бенгази. Може би ако се почне с поемане на отговорност и се спре повторението на едни и същи грешки отново и отново, възелът ще започне да се разплита.

Филип Буров
www.solidbul.eu




Гласувай:
28



1. ikra - Оставете ме да мечтая...
21.07.2016 21:03
Оставете ме да мечтая!
Оставете ме да вярвам!
Оставете ме да кажа,
че можем да променим историята!
Ако е вярно, че сме свободни,
че можем да отлетим
избавете ме тогава,
усещам, че ще се задуша.
В този малък, малък свят, малък.
Имам чувството, че тичам на забавен кадър.
Още мечтая "да пеем една и съща мелодия"...
цитирай
2. emi1ts - Много добър
21.07.2016 21:21
коментар на водещия Светослав Иванов - правдив анализ. разкриващ истинското лице на псевдо демокрацията на изтока и запада в днешно време.Иска ни се наистина да е сън от който всички да се събудим но уви - това е реалността !
Поздравления и благодаря за информацията!
цитирай
3. ikra - Настройват ни едни срещу други...
21.07.2016 21:27
Настройват ни едни срещу други, а неграмотните и лабилните са готови да убиват в името на неща, които дори не разбират...
Плашилото все още няма сърце, но образът му е универсален - не може да разбере кое е добро и кое лошо...
цитирай
4. ikra - И аз благодаря!
21.07.2016 21:36
emi1ts написа:
коментар на водещия Светослав Иванов - правдив анализ. разкриващ истинското лице на псевдо демокрацията на изтока и запада в днешно време.Иска ни се наистина да е сън от който всички да се събудим но уви - това е реалността !
Поздравления и благодаря за информацията!

Една ужасна реалност...
цитирай
5. ikra - Живеем със странното чувство...
21.07.2016 21:41
Живеем със странното чувство, че демокрацията все повече се доближава до диктатурата...
Тоталитарни ли ще са отново режимите на бъдещето?! Чуйте децата си - на кого се възхищават, за какво говорят? Кое и как надхвърля прага им на търпимост, толерантност, справедливост? Защото не можеш с едната ръка да пускаш гълъба на мира, а с другата да продаваш автомати!...
цитирай
6. pvdaskalov - * ! *
22.07.2016 07:44
Светът ми прилича на разбутан мравуняк и колкото по-бързо се преустрои, толкова по-добре за него. Моята прогноза обаче е, че това няма да стане още 200 години.
Сори...
П и е р
цитирай
7. ikra - Здравей, Пиер!
22.07.2016 18:19
pvdaskalov написа:
Светът ми прилича на разбутан мравуняк и колкото по-бързо се преустрои, толкова по-добре за него. Моята прогноза обаче е, че това няма да стане още 200 години.
Сори...
П и е р

Надежда винаги има, приятелю. Но човечеството трябва да разбере една велика истина - че заедно трябва да се изправи срещу злото и да каже СТИГА!
цитирай
8. ikra - Каква е тази демокрация...
22.07.2016 20:31
Каква е тази демокрация, която обърка света дотолкова, че след като беше наложена с войни - разпали конфликти, които погубват всичко, в което вярвахме?!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4757481
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031