Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 18:42 - Нима не е потресаващо?!
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 5983 Коментари: 19 Гласове:
25

Последна промяна: 17.09.2016 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.09.2016  -  Гавра! Ученички пребиха момиче и го накараха да се съблече голо!
Клип с насилие и издевателства над ученичка. На него се вижда как две момичета нападат трето, крещят му, че е правило с...с с момче и го карат да се съблече. През цялото време едната от двете насилнички снима с телефона си, докато другата крещи: "Събличай се!" В един момент напада жертвата си, поваля я на земята и започва да я рита и блъска. 
Ученичката не прави опит дори да се защити, само моли да не й прибират дрехите. Действието се разиграва посред бял ден в столичния квартал "Люлин".

 
15.09.2016 -  Само ден, след като България бе разтърсена от скандално видео с побой над 14-годишна ученичка, в интернет се появиха нови кадри от брутално наказание. Не е ясно къде е заснето видеото, но на кадрите се вижда как две момичета нападат девойка, събарят я на земята и я ритат.
"Това е новата мода - причакват някого, пребиват го, като през това време друг от компанията снима и след това качват за назидание клипчетата в интернет.


16.09.2016  -  22-годишен студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“ е с травма на главата, след  като е нападнат от свой познат с юмруци и ритници в центъра на Благоевград.
Скандалът между двамата възникнал за девойка. Инцидентът стана през нощта и вдигна на крак служители на полицията.Студентът от Философския факултет бил с приятели на дискотека, само преди два дни стартира началото на новата учебна година и групата решила да отбележи събитието. При излизане от заведението между Миро Г. и  друг младеж възникнало напрежение, спорът бързо прераснал в сбиване. Двамата имат обща приятелка, която също живее и работи в Благоевград. Най-вероятно побоят над студента е от ревност, той стигнал от Лом в Благоевград само преди ден, съобщава "Струма". 

17.09.2016  -  45-годишен шофьор е бил намушкан с нож след скандал за отнето предимство в центъра на София.
Около 20 часа снощи на улица "Братя Миладинови" двама водачи се засекли с колите си, съобщава bTV.
Последвал спор, след който единият от тях извадил нож и наръгал опонента си. Пострадалият има порезна рана на ръката. Час по-късно на същото място стана лека катастрофа. Няма жертви и пострадали.

17.09.2016  -  Самотно живееща жена от село Смочево, община Рила, в тежко състояние и с мозъчен кръвоизлив е приета по спешност в реанимация на болницата в Благоевград.
Тя е открита окървавена в дома си вчера следобед от съседи. Била гола, на краката й имало само разкъсани чорапи. С линейка от Спешен център - Рила е транспортирана в благоевградската болница, съобщава struma.bg. За случилото се със 79-годишната жена е информирана и полицията.  На място пристигнали служители на реда от РУП - Рила, които изясняват обстоятелствата. Една от версиите е, че е имало опит за изнасилване. Тя живее сама на главната улица в село Смочево.
Селото не е безлюдно и се намира в непосредствена близост до общинския център. За случая с пострадалата жена е информиран и съдебен лекар. Предстоят консултации и уточняване на причините, довели до изпадане в тежкото състояние.


17.09.2016  -   Тийнейджъри се млатиха като животни пред дискотека в Бургас. Те нападат и бият без причина техен връстник, а "геройството си" дори записват с телефон, съобщава "Флагман".
По неизвестни причини двамата непълнолетни младежи-побойници излизат извън бургаската дискотека.
Двамата започват пререкание с другия младеж, който е видимо пиян и горе-долу на същата възраст. Според видеото, което младежите са заснели, причината за пререканието е, че третият младеж ги е "бутнал".
Неизвестният младеж, който предстои да "припада", е бутнат, след което нацепен с юмрук в лицето. Той започва да се превива от болка и се обръща с гръб към камерата. Тогава смелият оператор, който е публикувал множество снимки на Апостола на свободата във фейсбук профила си, заявява като истински последовател на Левски "Чакай да му вкарам един крак в гърба", и умело изпълнява заплахата си, изпращайки момчето на земята.
Видеото прекъсва в момента, в който мъжки глас (по презумция "техните хора" от охраните) започва да вика, искайки от 15-годишните побойници да спрат.
Фрапиращото в случая е, че всичко това, изглежда, се прави за забавление. То се прави и пред нощен клуб, чиято основна цел е именно забавлението, което явно не е било достатъчно за младите, готови да вкусят от живота, момчета.
Само преди ден други непълнолетни биячи едва не убиха 17-годишен ученик пред ТОХ-а. Момчето е със счупена челюст и е транспортирано във Варна в тежко състояние.

17.09.2016 -   Масово меле с участието на 4-ма ученици е възникнало днес в района на столичното 12-то СОУ "Цар Иван Асен II, съобщиха за БЛИЦ очевидци. Момче на около 20 години и други трима негови връстници са се спречкали, потвърдиха пред БЛИЦ от МВР.
Екшънът е станал около 13:00 часа днес. На място е пристигнало полиция. Пострадалият е закаран в "Пирогов".

17.09.2016  -   Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 38-годишния Марчо Ж., който направил опит да убие жената, с която живеел на семейни начала, като деянието му е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 2 от Наказателния кодекс. 
На 16 септември 2016 год. около 16,30 часа е получен сигнал за жена, която била намушкана с множество удари с нож в областта на корема и гърдите. Инцидентът станал в близост до училище „Ангел Кънчев“, където учело детето на извършителя и пострадалата 31-годишна жена. 
Тя отишла да прибере детето си от училище. Там била причакана от мъжа, с когото живеели на семейни начало и имали спорове относно упражняването на родителските права върху детето, родено от съжителството им. 
Пристигналият на място полицейски екип задържал 38-годишния Марчо Ж., който бил открит в автомобила си. Жената е отведена в болницата, където е оперирана. 





Гласувай:
25



1. ikra - Агресията е един от основните проблеми, но не само в училище!
17.09.2016 18:48
Агресията е един от основните проблеми в училище, но тя е в пряка връзка със силно нарушената комуникация между деца и родители, заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов в ефира на bТВ по повод видеоклипа, в който две момичета удрят и унижават своя съученичка.
Без да упреквам самото дете, но липсата на разговор вкъщи до голяма степен води до подобни проблеми, категоричен беше Стаматов. Той добави, че родителите трябва да говорят постоянно с децата си.
цитирай
2. ikra - Докато в министерство на образованието се чудят...
17.09.2016 18:51
Докато в министерство на образованието се чудят учениците по кои учебници да учат и какви матури да им наложат - ученическото насилие и тормоз расте.
А не е ли нормално да помислят и върху предмети, в които да учат подрастващите на уважение, морал и сплотеност, задружност?!
Нима не може да се помисли върху извънкласни занимания за учениците, в които да бъдат развити техните общочовешки ценности?...
цитирай
3. ikra - Наистина ми е интересно...
17.09.2016 18:59
Наистина ми е интересно да разбера какво мислите по въпроса вие, съблогъри, имате ли някаква идея, предложение. Знам че сред вас има хора, които не им е безразлично, изключвам разбира се троловете. Нека троловете не се напъват да пишат коментари, надявам се един път за винаги да са разбрали, че коментарите им отиват в коша.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.09.2016 19:49
Духът е изпуснат от бутилката!
Духът на агресивността!
Тя е присъща на ниско интелигентните
И това опростачване, както сполучливо го определи един професор , води и агресивност в себе си
Алчността, липсата на морални ценности- също!
При социализма, дори и демагогия да е било, както си пролича какви са водещите комунисти, се държеше на моралните стойности Спомням си майка ми , как парираше и най - малките прояви на агресивност С приказки, разбира се!
Затова сега, при необоснована проява на агресивност, първо търся майката Не е ли говорила, съветвала, не съветва ли и сега , ако е жива?
Има и самовъзпитание , разбира се!
Много философска тема!

Хубава вечер!
цитирай
5. ikra - Здравей! Наистина агресията расте, но това не означава, че трябва да се примирим, а по скоро да измислим решение на проблема...
17.09.2016 20:18
leonleonovpom2 написа:
Духът е изпуснат от бутилката!
Духът на агресивността!
Тя е присъща на ниско интелигентните
И това опростачване, както сполучливо го определи един професор , води и агресивност в себе си
Алчността, липсата на морални ценности- също!
При социализма, дори и демагогия да е било, както си пролича какви са водещите комунисти, се държеше на моралните стойности Спомням си майка ми , как парираше и най - малките прояви на агресивност С приказки, разбира се!
Затова сега, при необоснована проява на агресивност, първо търся майката Не е ли говорила, съветвала, не съветва ли и сега , ако е жива?
Има и самовъзпитание , разбира се!
Много философска тема!

Хубава вечер!

Опростачването беше много добре констатирано от доста хора. Но, уви - само толкоз. Нима е проблем без решение? Културата и духовността беше умело загърбена - но май никой не забелязва това...
А относно комунистическия строй - именно те стоят в основата на унищожението на духовността и българската интелигенция, а в годините тази тенденция просто беше доразвита.
Наистина философска тема, но е добре да се беседва върху нея, за да се намери някакво градивно решение. Комунизмът със сигурност не е решението :)
Спокойна вечер, друже :)
цитирай
6. emi1ts - Потресаващо е!
17.09.2016 20:27
Вината и отговорността е обща - на родители, учители, управляващи и ние като общество!
Погледнах в интернет!Има множество написани механизми, правила,процедури справяне с насилието между младежи ,включително за прилагане в училищата но явно не се реализират щом като насилието между младежите не само, че не е ограничено но и расте!
Поздрави за публикацията!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Съгласен съм, Икра!
17.09.2016 20:30
На комунизмът поне на книга го няма!
Хора под 30 години дори и представа си нямат за него!
А точно там избуява агресивността!
Следователно, ако комунизмът е причина, той е пуснал дълбоки корени и тези водещи комунисти дават тон!
Да, двуличието беше налице Съветваха ,преследваха да не се прави това, което те правеха Корекоми, западът, там им беше хвърлен пъпа
Спомням си какво унижение изживх при първото излизане на запад От службата не искаха да ми разпишат документите, защото съм щял да избягам Хубаво ,че се застъпиха добре познаващи ме пред изпълняващия длъжността директор Убедиха го, че съм отговорен и дори и да имам възможност , няма да го направя! Да почерня някой, за да съм аз добре, не се вписва при мен!А на този оттогава не говоря и не го поздравявам!
Да , много философска е темата за агресивността!

Хубава вечер , Икра!
цитирай
8. buenogan - Света става все по-агресивен и а...
17.09.2016 20:47
Света става все по-агресивен и арогантен! Човешкото същество няма равно на себе си! По-зъл и злобен вид няма на света! Така е манипулирания мозък пълен зомб!
цитирай
9. ikra - Шестима ученици пребиха 17-годишен, нарекъл ги "зайци"
17.09.2016 21:01
Нова агресия между деца. Спречкване между ученици прерасна в побой в двора на Професионална гимназия "Васил Левски" в Исперих.
Инцидентът станал в петък по време на междучасие. 17-годишен нарекъл няколко от новоприетите в училището момчета "зайци", при което те му се нахвърлили и го пребили. Ученикът е в болница със счупен нос и контузии по главата.
В побоя са участвали шестима тийнейджъри на възраст от 15 до 17 години.
Те ще отговарят за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.
Инспекторатът по образование също започва проверка по случая.
цитирай
10. ikra - Интересно след толкова много проверки...
17.09.2016 21:04
Интересно след толкова много проверки - каква е развръзката - какви мерки се предприемат?
Наказанието не е решение!
цитирай
11. ikra - За съжаление агресията се развива в световен мащаб...
17.09.2016 21:05
buenogan написа:
Света става все по-агресивен и арогантен! Човешкото същество няма равно на себе си! По-зъл и злобен вид няма на света! Така е манипулирания мозък пълен зомб!

цитирай
12. ikra - фактите говорят сами... Благодаря, че сподели!
17.09.2016 21:10
leonleonovpom2 написа:
На комунизмът поне на книга го няма!
Хора под 30 години дори и представа си нямат за него!
А точно там избуява агресивността!
Следователно, ако комунизмът е причина, той е пуснал дълбоки корени и тези водещи комунисти дават тон!
Да, двуличието беше налице Съветваха ,преследваха да не се прави това, което те правеха Корекоми, западът, там им беше хвърлен пъпа
Спомням си какво унижение изживх при първото излизане на запад От службата не искаха да ми разпишат документите, защото съм щял да избягам Хубаво ,че се застъпиха добре познаващи ме пред изпълняващия длъжността директор Убедиха го, че съм отговорен и дори и да имам възможност , няма да го направя! Да почерня някой, за да съм аз добре, не се вписва при мен!А на този оттогава не говоря и не го поздравявам!
Да , много философска е темата за агресивността!

Хубава вечер , Икра!

цитирай
13. ikra - Бихте ли пратили линк, искам да се запозная отблизо какви решения се предлагат
17.09.2016 21:14
emi1ts написа:
Вината и отговорността е обща - на родители, учители, управляващи и ние като общество!
Погледнах в интернет!Има множество написани механизми, правила,процедури справяне с насилието между младежи ,включително за прилагане в училищата но явно не се реализират щом като насилието между младежите не само, че не е ограничено но и расте!
Поздрави за публикацията!

Факт е, че насилието расте. Всеки нормален човек няма как да не остане ужасен! Та нали всекиму може да се случи подобно нещо. Нормално е да се мисли какво да се направи. Лошото е, че тук трябва първо да се случи нещо лошо, някакъв инцидент и чак тогаз всички институции почват да се самосезират и да извършват проверки.
цитирай
14. ivoki - НЕ ЛАЙКВАМ
18.09.2016 01:50
ЗАЩОТО СЪМ ПОТРЕСЕН ОТ АГРЕСИЯТА !!!
цитирай
15. emi1ts - Механизъм
18.09.2016 05:44
за борба с насилието - 2015 г.
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/My%20Documents/Downloads/zap_Mehanizum_protivodejstvie_tormoz%20(3).pdf
цитирай
16. ikra - Потресаващо е, друже!
18.09.2016 12:00
ivoki написа:
ЗАЩОТО СЪМ ПОТРЕСЕН ОТ АГРЕСИЯТА !!!

цитирай
17. pvdaskalov - * ! *
18.09.2016 12:02
Семейство, училище, общество (закони, преса, телевизия, кино и т.н.) - така градирам възпитателните единици... Представете си само филмите на насилие, та дори да са с исторически сюжет... Американската филмова индустрия? Японските рисувани филмчета със светещи мечове? Фантастичните филми с черни прогнози за бъдещето на човечеството? Ниският жизнен стандарт у нас на фона на пищните реклами, които ти отнемат една четвърт от времето, посветено на телевизионните предавания? Корупцията във всички възможни сфери?
Питаш, Икар, какво мислим. Излишно е да мислим. Корабът потъва. Остава само някой малоумник да разлее бензин по палубата...
Бъди жив и здрав!
П и е р
цитирай
18. ikra - Файлът не се отваря!
18.09.2016 12:09
emi1ts написа:
за борба с насилието - 2015 г.
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/My%20Documents/Downloads/zap_Mehanizum_protivodejstvie_tormoz%20(3).pdf

цитирай
19. ikra - Здравей, Пиер!
18.09.2016 21:51
pvdaskalov написа:
Семейство, училище, общество (закони, преса, телевизия, кино и т.н.) - така градирам възпитателните единици... Представете си само филмите на насилие, та дори да са с исторически сюжет... Американската филмова индустрия? Японските рисувани филмчета със светещи мечове? Фантастичните филми с черни прогнози за бъдещето на човечеството? Ниският жизнен стандарт у нас на фона на пищните реклами, които ти отнемат една четвърт от времето, посветено на телевизионните предавания? Корупцията във всички възможни сфери?
Питаш, Икар, какво мислим. Излишно е да мислим. Корабът потъва. Остава само някой малоумник да разлее бензин по палубата...
Бъди жив и здрав!
П и е р

Много изчерпателен си. Вярна е констатацията ти! Но корабът дори да потъва, трябва да се намери изход, за да не потъне изцяло.
Спокойна вечер, друже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4776570
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49136
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930