Постинг
05.03.2018 10:30 -
Руло със сметанов сос
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 1166 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 05.03.2018 11:31
Прочетен: 1166 Коментари: 4 Гласове:
14
Последна промяна: 05.03.2018 11:31
Продукти: 1 кг. кайма
2 филии твърд хляб
2 яйца
50 гр. кашкавал
100 гр. маслини
125 мл. течна сметана,
1 маринована чушка
1 глава лук, може и пресен
брашно, черен пипер, задушен зелен фасул за гарнитура (може и гарнитура по ваше желание)
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. Хляба накисваме във вода и отцеждаме. Лука нарязваме на ситно, кашкавала и маслините на кубчета. Омесваме каймата с яйцата и хляба, маслините , кашкавала и нарязаните на ситно лук и чушка. Подправяме със сол и черен пипер и оформяме руло, което слагаме в тавичка, намазана с олио. Сипваме малко вода и печем 50 – 60 минути. Кипваме сметаната със 125 мл. вода. Сгъстяваме с малко брашно и след 1 – 2 минути махаме от огъня. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Сервираме рулото нарязано на филийки с гарнитура от задушен зелен фасул или друга гарнитура. Соса поднасяме отделно. Приятен апетит!
----------------------------------------------------
http://ikrabulletin.wixsite.com/bulletin/single-post/2018/03/05/%D0%A0%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%81
-----------------------------------------
Чай от шипки
Две препълнени супени лъжици (около 40г) добре измити сушени шипки се поставят в марлена торбичка и се заливат с 1-2 чаени чаши кипяща вода и се варят в емайлиран съд около 15мин. Свареният шипков чай се оставя да престои 5-6 часа, за да се извлече напълно съдържащият се в шипките витамин С. По желание може да се ароматизира с парченце лимон.
-----------------------------------------
Приятна седмица на всички читатели :)
2 филии твърд хляб
2 яйца
50 гр. кашкавал
100 гр. маслини
125 мл. течна сметана,
1 маринована чушка
1 глава лук, може и пресен
брашно, черен пипер, задушен зелен фасул за гарнитура (може и гарнитура по ваше желание)
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. Хляба накисваме във вода и отцеждаме. Лука нарязваме на ситно, кашкавала и маслините на кубчета. Омесваме каймата с яйцата и хляба, маслините , кашкавала и нарязаните на ситно лук и чушка. Подправяме със сол и черен пипер и оформяме руло, което слагаме в тавичка, намазана с олио. Сипваме малко вода и печем 50 – 60 минути. Кипваме сметаната със 125 мл. вода. Сгъстяваме с малко брашно и след 1 – 2 минути махаме от огъня. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Сервираме рулото нарязано на филийки с гарнитура от задушен зелен фасул или друга гарнитура. Соса поднасяме отделно. Приятен апетит!
----------------------------------------------------
http://ikrabulletin.wixsite.com/bulletin/single-post/2018/03/05/%D0%A0%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%81
-----------------------------------------
Чай от шипки
Две препълнени супени лъжици (около 40г) добре измити сушени шипки се поставят в марлена торбичка и се заливат с 1-2 чаени чаши кипяща вода и се варят в емайлиран съд около 15мин. Свареният шипков чай се оставя да престои 5-6 часа, за да се извлече напълно съдържащият се в шипките витамин С. По желание може да се ароматизира с парченце лимон.
-----------------------------------------
Не слагайте в много горещ чай мед, защото със сигурност полезните съставки на меда ще изчезнат.
Ако го сложите в чай с над 40°С, то медът ще загуби голяма част от полезните си свойства, а при 100°С от него почти нищо няма да остане.
Приятна седмица на всички читатели :)
"СЛАВЯНСКАТА" ЛЪЖА Е ПЛОД НА Д...
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
© Последния фейк и дезинформация на рашк...
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
© Последния фейк и дезинформация на рашк...
Гарантирам за рулото, правя го с мариновани краставички вместо с чушка.
Обаче си иска червено винце, а не шипков чай:)
цитирайОбаче си иска червено винце, а не шипков чай:)
nalia написа:
Гарантирам за рулото, правя го с мариновани краставички вместо с чушка.
Обаче си иска червено винце, а не шипков чай:)
Обаче си иска червено винце, а не шипков чай:)
Да, с краставички също ще е вкусно :)
Аз, поради това, че не пия, предпочитам домашен айрян или чай :)
Усмихнат ден :)
В ПОСТИ СМЕ .......
цитирайivoki написа:
В ПОСТИ СМЕ .......
Извинявам се, не съм отчел този факт. При нас постите започват Май месец.
Бъди жив и здрав, приятелю!