Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2018 09:24 - аз търся тебе, ти търсиш друг!
Автор: bojo12345 Категория: Технологии   
Прочетен: 648 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  36 фотоагенти следили протестите февр.. 20 Общество no comments

image

 

 

36-има души от 9-те РПУ-та в София са били изпращани на протестите през лятото на 2013 г., за да снимат и наблюдават митингите, които започваха всяка нощ пред Министерския съвет. Служителите на полицията след това са предоставяли картите със снимки и кратки доклади в специален щаб, за който обаче във вътрешното министерство няма оставени абсолютно никакви следи.

Тепърва ще се установява къде точно е било това аналитично звено, но най-вероятно то е било сформирано в ДАНС, пише „168 часа“, като се позовава на източник, участващ в проверката по скандала. От получената от 36-имата полицаи информация плюс множество допълнителни данни спецагентите са подготвяли за властта доклади за организацията на протестите, както и за йерархията им. Сигурно е, че е следен интернет трафикът, свързан с подготовката на митингите, както и профилите на най-активните лидери на протестните действия.

По непотвърдена информация е ползван ресурс и от Института по психология на МВР. Разследващите обаче днес не могат да намерят никаква писмена заповед за всички тези процеси. Не е оставено абсолютно нищо документално, всичко е отлично прикрито, коментира източникът на вестника. Той допълни, че най-вероятно заповедите са идвали от най-високо ниво в МВР към ръководството на СДВР, а оттам към полицейските управления. Събраната информация се предавала от сградата на МВР на „6 септември“ към ДАНС.

Цялата тази операция няма абсолютно нищо общо с известната разработка „Червеи“ Въобще не е имало конкретна преписка с бомбастично име, заведена от оперативен работник, по подобие на популярните. Действало се е и без искания към съда за използване на специални разузнавателни средства. „Аз не съм говорил за разработката „Червеи“. Други хора подеха темата. Аз казах, че протестиращите на площадите през 2013 г. са били следени. Всичко се смеси в една невероятна каша, която в момента трябва да бъде разгадана. Трябва да се разбере какво точно се е случвало в МВР и в ДАНС тогава“, коментира шефът на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов.

Задавани са били ежедневни задачи на полицейските служители, които са на щат към т.нар. Научно-техническа лаборатория във всяко от 9-те районни управления в София. Това е траяло 300 дни, докато са вървели протестите, точно колкото е била и разработката „Червеи“. Ченгетата е трябвало да гледат и да снимат, ако има определени групички на протестите, кои са хората, които са в центъра, тоест лидерите, какво си говорят. Отделно на ръка е било проследяването на айпи адресите, от които се публикували информации и покани за мероприятия на #DANSwithme.

„Не може да не се наблюдават обекти като Министерския съвет, Народното събрание, президентството, ако има скупчване на хора – коментира неофициално и бивш шеф в МВР.  – Винаги се следи има ли организация, финансиране, подтикване към определени действия. Това е част от Националния план за противодействие на тероризма и постановление 171 на МС.“

В момента тече проверка на инспектората на МВР и по заповедите за проследяване на протестиращите. Търси се кой ги е издал, с каква цел, мотиви и до какви резултати са постигнати.

 

Източник:Блиц

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - bojo12345,
20.03.2018 19:20
Материалите да се търсят в централата на ГЕРБ при Цвъци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628685
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031