Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2009 13:19 - ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ СПИН
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
4



       imageНа 1 Декември целият свят отбелязва денят на “Борбата със СПИН”. Тази дата за пореден път привлича вниманието на обществеността към проблемите породени от страшната болест. Основният тон на кампанията по “Борбата със СПИН” е да се научат хората на толерантност, да им бъде помогнато да живеят със серопозитивни и да свикнат с мисълта за неизбежността на това явление.

Разбира се това е правилно само по себе си, но в същото време плаши игнорирането на същинските причини за епидемията, абсолютното отсъствие на желание дори да се обсъжда това, което лежи в основата на чумата на 20-21 век.

      Някои говорят за това, че СПИН е изпратен на човечеството от Бог заради неговата разпуснатост. В действителност до сега не е намерено нито лекарство, нито ваксина за него. Въпреки че много атеисти смятат, че днес, в нашият “цивилизован век”, да се говорят такива неща е наивно и неудачно, тук може да си припомним хадиса на Пратеника (с.а.с.):
“Ако прелюбодеянието и всички видове сексуални грехове ще се извършват често и открито, без каквито и да било задръжки от някой народ или група, Всевишния ще ги накаже с нови епидемии и болести, които не са били познати на предишните поколения.”

В интервю за вестник “Московски комсомолец” от 15.05.2004 год. академик РАМН, професор, ръководител на федералният център по профилактика на борбата със СПИН – Вадим Покровски – казва:  “В някои градове на Русия вече е серопозитивен 1 на 100, тоест 1 % от населението.”

Най-лошото е, че както е известно, вирусите имат способността да мутират и това става толкова по-бързо, колкото повече има заразени хора. Затова не е изключено да се появяват разновидности на ХИВ, които да се предават не само по полов път и чрез кръв, но и чрез контакт с болен или въздушно, подобно на вирусния грип.

Скоро след първите проявления на СПИН, на Запад се разтревожили. Хората започнали да обмислят как да избегнат страшната болест, но въпреки това, те се оказали неспособни да променят кардинално своя образ на живот, който несъмнено бил главната причина за възникналия проблем. Така те започнали да препоръчват на наркоманите да използуват еднократни спринцовки, вместо да ги приканят да се откажат от тази своя пагубна страст. СПИН създал рекламите на презервативи, на които се разчита да защитят човека от зараза при полово сношение в това число и хомосексуално. Трябва добре да се разбере, че вземането на подобни мерки, които не насърчават към полов живот между съпрузи, а напротив, дори окуражават и обясняват как да се води “безопасен” извънбрачен полов живот, няма да доведат до решаване на проблема. Той може да бъде разрешен единствено чрез завръщане към реалните нравствени ценности.

 

Някои печатни издания, уж с цел “просвета” на хората, предотвратяване на СПИН и венерическите заболявания, явно пропагандират секс без всякакви ограничения и при това се нарича “безопасен”. В други издания се дават съвети как съпругът/та да има извънбрачни полови контакти без другият партньор да разбере за това! А да не говорим за снимките, които се съдържат в тези издания, които са без всякакви морални стойности!...

Тук бих искал да напомня, че извънбрачният полов живот е забранен в Исляма, а също така и хомосексуалните контакти. Дори е забранен и аналният полов акт.

 

 

Забраната за полово сношение  с жена, когато е в месечен цикъл и правилото за цялостно измиване на тялото /изкъпване/ след полов акт също имат важно хигиенично значение.

 

В Исляма, освен установените правила за сексуалните отношения, съществуват и други предписания способни да помогнат на хората в борбата срещу разпространението на СПИН. Например молитвата и говеенето въздържат човек от извършването на порицавани неща, в това число и на прелюбодеяние.

Що се отнася до постенето, то може да помогне на човек да се избави от алкохолната или наркотична зависимост. Това било установено при няколко медицински изследвания. Понякога говеещите през месец Рамадан решават да променят своя живот коренно. Освен огромното духовно значение, в говеенето има и голяма полза за здравето.

 

Доктор Усама Кандил от Медицинската школа на Харвартския университет е установил, че измененията, които протичат в човешкият организъм по време на пости, когато той се въздържа от приема на храна и вода в светлото време на денонощието в продължение на месец, стимулират имунната система. Те способстват за увеличаване на количеството на Т – клетките, играещи ключова роля в нея, които най-напред са изложени на атака в случай на зараза от ХИВ.

 

 

 

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4775883
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930