Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 15:27 - ЖЕНАТА - ЛИЧНОСТ ИЛИ "ПРОДУКТ"?!
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 3616 Коментари: 14 Гласове:
16



imageСоциалното развитие през годините доведе до там в индустриалните държави /на запад/ да се говори много за жената, но без резултат по отношение на мястото и ролята й в обществото.

 

Сексуалните прелести на жената се поставяха на преден план и това се усещаше ясно в развитието на личността й. Тя беше откъсната от ролята й на “майка – жена” в семейството, след което стана част от индустрията, част от сексуалния маркетинг.

Ролята на жената на Запад не е определена и няма никаква стойност. Виждаме я да работи за заплата 50% по-малка от тази на мъжете. Виждаме я в рекламната индустрия, но само като съблазнителна кукла, която намира място дори върху опаковките на дъвка, реклами за гуми и т.н. и е далече от “личност” и “ценност”.

Според представите на мъжете, които имат водеща роля в икономиката жената трябва да заприлича на мъжете в цялата си природа:

- Тя трябва да работи като мъжете и ако е възможно даже на същото работно място, защото така допринася за продукцията.

- Тя трябва да работи за половин заплата, защото така пълни касите на капиталистите...

Тези решения със сигурност не са били взети от жена, а и за такова равноправие със сигурност не сме мечтали! “Еманципация”, като работна ръка за индустрията и то за половината от заплатата, която се полага на мъжете. На господата от икономиката не можеше да им се случи нищо по-хубаво от това. Продуктите имат своите клиенти, жените произвеждат, продават и се продават.

Всичко се продава чрез тях: Една жена до машинното масло, гуми, пяна за бръснене, видео, часовник и т.н. има по-добра цена на пазара!!

Един филм е немислим без “женски продукт”, който е на разположение на мъжките желания. Рекламният бранш посрещна с отворени обятия еманципацията.

Назначават я на работа само заради малките разходи, които поражда и заради привличането й /женствеността/. И отново не може и дума да става за равноправие...

Жената трябва да работи, да възпитава децата, да се занимава с тях и да води домакинството.

Хаосът е програмиран: Семейният живот, общественият живот и работното място на жената се превърнаха в мъчение. “Еманципираната жена” без проблеми е главната роля в телевизионните сериали.

Има наркотици, за които всеки знае и чието действие познаваме. Но има и такива, на които сме подложени от страна на медиите, чието действие е много по-опасно.




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pakostinka - Лично аз,
02.12.2009 15:45
намирам позицията за крайна. Жената е дотолкова продукт и инструмент, доколкото го позволява.
От поста забелязвам отношение към жената, като към неодушевен предмет, какъвто не е.
Надявам се, че хората, които споделят мнението Ви не са много, тъй като генерализациите не са довели до нищо хубаво.
цитирай
2. ikra - Сутринта по БНТ 1 гледах едно предаване - ЖЕНИТЕ
02.12.2009 16:07
от 09.55 Темата беше: "Не понасям да ме смятят за стока!" Да ви кажа, че там много от жените са солидарни с това виждане. А относно това, какво води до хубави неща, ще кажа само, че тази разкрепостеност ни доведе СПИНа, и още сумати венерически болести и депресивни състояния...
Защото има части от човешкото тяло, които не са ни дадени, за да ги размахваме като носна кърпичка, а да стоят в дрехите и да ги използваме, когато му е времето!
цитирай
3. анонимен - Само хора на които ще пострада би...
02.12.2009 16:47
Само хора на които ще пострада бизнеса им не биха се съгласили със това виждане,защото истинското и призвание на жената е да бъде МАЙКА.
цитирай
4. pakostinka - Ikra,
02.12.2009 21:09
много бих се радвала ако има научни изследвания, доказващи, че третирането на жената като стока е допринесло за появата и разпространението на СПИН. Отделно бих желала да се вземе предвид, че всяка жена сама определя каква да бъде и за колко ще се продава и как /в частта "как" се включва и договорката "със" или "без" презерватив/ .
Съгласна съм, че има части от човешкото тяло, които не бива да се размахват, но защо може да се прави при студентите медици и да се използва за натрупване на знания, а да не може, за реализиране на продажби?
Жените, за които ми говориш съм ги гледала и слушала много време, но това което ти си написал е доста едностранчиво тълкуване на позициите им, гарнирано със силна доза генерализиране.

Анонимен 3,
всеки човек сам избира какво му е призванието. Да бъдеш майка може да е призвание, а може и да не е...това, че жената може да разжда означава ли, че трябва да го приеме по този начин? Ако продължим в тази линия, можем да кажем, че е дълг, а в по-далечно време да затваряме в концлагери тези, които не са родили по минимум 2 деца....хайде, моля ви се...призванието е това, което ти определиш за такова и подлежи на промяна в течение на жизнения път.
Отношението също е нещо, което ти определяш и изискваш...
цитирай
5. rafayamaha - Достойнството на жената се потъпква.
02.12.2009 21:28
Това е едно от доказателствата,че нещата не варвят към добро.Жената е свободна ,но до определени граници.В днешни дни тези граници се преминават многократно и мисля,че статоса и от "достойнството" отстъпва на "продукта".Това е още една причина ,нашия създател (Аллах) в близко или далечно бъдеще да ни затрие от лицето на земята.
цитирай
6. анонимен - жената...
02.12.2009 21:36
Тук става въпрос за жените на 21 век :) ! Никъде не се е чуло и видяло една вярваща жена (мюсюлманка) да върши такива неща. Затова нека тя да бъде пример за нас, за да се предпазим и ние и нашите деца от нередни неща!
цитирай
7. alie - zdraveite!
02.12.2009 21:52
Mnogo interesna e temata az mislq 4e jenata trqbva da bade uvajavana ne zaradi van6nosta si a zaradi samata li4nost.No kakva e reakciqta na majete pri edin plakat na razsable4ena jena?pRIemat samo kato seksualen obekt ili po to4no kato produkt za zadovolqvane na 4ustva i produkt za prodan.
no ne mislete 4e slagam vsi4ki pod edin znamenatel po nikoi vapros nemogat da se slagat horata pod edin znamenatel taka i za toq.Za6to ne edna jena da gleda semeistvoto si i v sa6toto vreme da se razviva i obogatqva znaniqta si.........
цитирай
8. анонимен - Не трябва да забравяме
02.12.2009 22:01
Не трябва да забравяме че,жената е майката на едно общество.Не случайно един източен мистик казва:Личноста на жената се явява първия институт за детето. Затова мили хора,ако продължаваме да превръщаме жената в стока сами ще убием обществото си.
цитирай
9. анонимен - Диалог между програмист и жена му, ...
02.12.2009 23:34
Диалог между програмист и жена му, вечер след работа..
Прибира се той:
- Gооd еvеning dеаr, I`m nоw lоggеd in.
Жена му:
- Купи ли хляб?
- Ваd соmmаnd оr filеnаmе.
- Нали те помолих сутринта!
- Еrrоnеоus sуntах. Аbоrt?
- Какво става с новия телевизор?
- Vаriаblе nоt fоund…
- В края на краищата, дай ми кредитната си карта да отида до магазина
- Shаring Viоlаtiоn. Ассеss dеniеd…
- Ти мен обичаш ли ме, или обичаш само компютрите, или издевателстваш над мен?
- Тоо mаnу раrаmеtеrs…
- Защо ли се омъжих за теб.
- Dаtа tуре mismаtсh.
- Направо си отвратителен..
- It`s bу Dеfаult.
- Какво става със заплатата ти?
- Filе in usе… Тrу аftеr sоmе timе.
- Аз на теб каква съм ти?
- Unknоwn Virus!
цитирай
10. petrak - ikra
03.12.2009 00:27
това е големите рибки са "хванали" мъжете за някои части... света вече се върти около секса и парите,а каква по-добра реклама може да има от една гола мацка. 90% от мъжете които познавам търсят жена типаж---добра домакиня,бизнес дама,а в леглото тигрица!!!Е такава жена няма...приятна вечер
цитирай
11. pakostinka - Анонимен 6,
03.12.2009 09:53
при цялото ми уважение към жените мюсюлманки, които демонстрират благоприличие, не мога да се съглася с теб - има много жени, които са християни, индуисти и юдеисти, които правят същите неща. Подобни изказвания, пък настройват хората един срещу друг, но на база религиозна или етническа принадлежност.
цитирай
12. анонимен - Жени- Жената!!!
03.12.2009 10:27
Мъже жени всички сме семенен продукт!:) Но как ще се представим пред Създателя,а пред обществото в 21 век е въпрос на личен избор!
цитирай
13. анонимен - Ivelina Kolko jalko!
03.12.2009 10:34
"Всичко се продава чрез тях: Една жена до машинното масло, гуми, пяна за бръснене, видео, часовник и т.н. има по-добра цена на пазара!! "
Mnogo tajno, no e taka, kolkoto i da ne iskame da si priznaem!
цитирай
14. ikra - Смятам, че трябва да бъдем обективни!
03.12.2009 10:40
Защото въпроса не е религиозен, а касае най-вече моралните устои на обществото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4776173
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930