Постинг
30.05.2010 14:59 -
РЕЦЕПТА ЗА СЕЗОНА
"СПАНАЧНИК" С КОПРИВА
Продукти:
1 пакет кори за баница, 5 яйца, 1 чаша кисело мляко,
1 чаша газирана вода, 250 гр. сирене,
1 глава лук, джоджен и естествено една купичка спанак
или прясна коприва.
Приготовление:
В тиган с олио запържвам лука и копривата. Оставям да изстине. През това време смесвам 4 яйца, киселото мляко и сиренето до хомогенна смес. В подмазана тава започвам да подреждам ред кори, върху тях 2-3 лъжици от сместа със сиренето и 2 лъжици от сместа с копривата. Така докато ми свършат корите и плънките. Хубаво е за най-горния пласт да изберете една гладка и не начупена кора, за да има спаначника хубав външен вид. Нарязвам спаначника на хубави парчета. Последното яйце смесвам с газираната вода и изсипвам тази смес върху спаначника, като внимавам навсякъде да е залято и да не остане сухо място. Ако нямате газирана вода, може и с обикновена, но газираната вода прави спаначника пухкав, а не сплъстен. Пека в умерена фурна, докато спаначника придобие златист вид. Изваждам го и го покривам с кърпа за около 10 минути, за да си "отдъхне".
Приятен апетит :)
Вълнообразно
С коприва е по-запомнящо се!:)))
И с извара, вместо сирене, също е супер!
А денят е прекрасен!
Сърдечен поздрав за теб!:)
цитирайИ с извара, вместо сирене, също е супер!
А денят е прекрасен!
Сърдечен поздрав за теб!:)
е красиво!
цитирайОбещавам да я пробвам, защото съм си голяма лакомница :))))
цитирайЩе го направя тези дни! Благодаря ти, Ikra!
цитирайслед дегустацията.
И да не забравите, ей! :):):)
Успешна седмица :)
цитирайИ да не забравите, ей! :):):)
Успешна седмица :)
Дегустирано... :):)
Още са живи всички... :)))
Благодаря за хубавата рецепта, Икра !!!
Чакам рецептата за "Имам баялдъ"... Нямам я, оригиналната обаче!
Успешна седмица и на теб и близките ти :):):)
цитирайОще са живи всички... :)))
Благодаря за хубавата рецепта, Икра !!!
Чакам рецептата за "Имам баялдъ"... Нямам я, оригиналната обаче!
Успешна седмица и на теб и близките ти :):):)
divna8 написа:
Дегустирано... :):)
Още са живи всички... :)))
Благодаря за хубавата рецепта, Икра !!!
Чакам рецептата за "Имам баялдъ"... Нямам я, оригиналната обаче!
Успешна седмица и на теб и близките ти :):):)
Още са живи всички... :)))
Благодаря за хубавата рецепта, Икра !!!
Чакам рецептата за "Имам баялдъ"... Нямам я, оригиналната обаче!
Успешна седмица и на теб и близките ти :):):)
Няма как да не ви хареса :)
Ще се опитам да ти намеря оригиналната рецепта за имам баялдъ :)
Успех и на Вас!
Ммммммммммм!
цитирайтози тип зелени баници са на почит у дома:)
запазвам си рецептата, че с коприва не съм правила:)
хубав ден!
цитирайзапазвам си рецептата, че с коприва не съм правила:)
хубав ден!
Но моята баница е по-бърза, а и не пречи да сложиш спанак, лук или каквото ти душа иска! :)
Ето линк:
http://tera.blog.bg/hobi/2009/04/14/nai-strahotnata-banica.322492
цитирайЕто линк:
http://tera.blog.bg/hobi/2009/04/14/nai-strahotnata-banica.322492
11.
анонимен -
NjdBDBVBVTCUzujf
25.05.2011 03:12
25.05.2011 03:12
HHIS I suolhd have thought of that!
цитирай
12.
анонимен -
QjvzTzIOyJZk
25.05.2011 04:01
25.05.2011 04:01
ThereВ’s a sceert about your post. ICTYBTIHTKY
цитирай
13.
анонимен -
VDBndiWoERbbJo
25.05.2011 11:02
25.05.2011 11:02
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he asnewr.
цитирай