Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2013 20:26 - Хората трябва да знаят за намеренията и триковете на злото 3
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 2062 Коментари: 4 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Интернет С нашествието на Интернет ние се оказахме в още по-интересна ситуация, а за някои дори трагична! Вече не съществуват граници за каквито и да било услуги и предложения! Покупко-продажбата чрез Интернет магазини стана норма не само за големите, но и за малките градове. Професията „куриер на интернет-магазин“ се оказа навсякъде в списъка на свободните работни места.
  Социолозите, изучаващи отношението на гражданите към новите реалности отбелязват интересна закономерност. Оказва се, че в началото на настъпващия век хората изпитват безпомощност не само поради многото нови възможности, а по-скоро поради скоростта, с която се предлагат в живота. 
  В една публична дискусия наскоро се каза: „Новостите в достиженията на техниката действително сами променят живота, а не хората, които се възползват от тях“. Но точно тук вече е заблудата! В предходните години човек бе задължен да организира сам живота си, да отговаря за последствията от своите действия. Такова е предназначението на човека, заложено в него от Създателя. Ако към всичко, което е казано в Аврамическите религии се отнасяме сериозно, като към истини, то всяко друго отношение се явява неприемливо. Тук не визирам грешките и постъпките, извършени в екстремни обстоятелства или в детството, макар, че и за тях трябва да се покаем и търсим опрощение!

image
  Кой е по-скъп на Всевишния? Една от най-популярните мисли, която повтаря всеки, това е, че в съвременното общество съществува култ към парите. Желанието ни да ги имаме колкото е възможно повече е едва ли не качествено състояние на народа. Това ни охарактеризира, така ни описват и фактически започваме да мислим, че е истина! Трудно е да се разговаря и дискутира с онзи, който не вижда нещата по този начин. Но в обществото ни има и хора, които искрено се молят за здравето на семейството си, за своето спасение и за страната си – тези хора са най-здравата и надеждна част на обществото! Техните усилия са най-значими! Това е така и в очите на Бог! Примерите на твърдост и устойчивост по отношение на житейските трудности вдъхновяват, учат ни на мъдрост и ни показват истинските ценности.
  ...Рядко се срещаме с приятелката ми Нина. Но как да я забравя – майсторка, която със сръчността и уменията си по плетене възхищаваше всички! Не знаех, че е загубила всичките си близки в автомобилна катастрофа. Съпругът й загинал при трагични обстоятелства... Молитвата и работата се превърнали в смисъл на живота й! Ако започнеш да й говориш за „формулата на успеха“ ще видиш изненадата в очите: „Моля?! За какво говориш, бе, човече?!...“ 
  ...Съседът ми по апартамент ежедневно изнася инвалидна количка с болната си съпруга на разходка. Жената вече няколко години не може самостоятелно да се движи, поради тежко заболяване. С какви пари може да се измери такава преданост и любов, бихте ли ми казали?

image
  ...Един познат лекар сподели с мен своите наблюдения: „Често по-трудно оздравяват пациенти, които имат всичко – самостоятелен дом, ежедневна грижа от близки, възможност за допълнителен курс на лечение. Не мога на всеки да обяснявам, че аз просто съм срязал, оперирал и зашил... А как ще протече оздравяването – това е Божия  работа!“
  Подготвяйки тази статия разпитвах различни хора за техния опит и наблюдение. Жизнените потребности на човека изискват винаги удовлетворение. Трябва да ядем, пием, дишаме, продължаваме рода... Може да имаме всичко, което е достъпно за човека в дадения момент, но все пак възниква въпроса: „Какъв е смисълът на всичко това, ако за да удовлетворим своите желания трябва да угнетим или унизим някого?!“
image
 




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://alterinformation.wordpress.com/2013/12/04/89410419586/
10.12.2013 20:45
Още през 1949г. Алберт Айнщайн пише в едно свое есе, че в “анархичния капитализъм”, както той нарича властващия обществен строй, финансовата олигархия контролира всички средства за информация – образование, радио и преса и тн.

Какво се е променило от 1949г. до сега? Нещата са още по-страшни, тъй като в информационната епоха средствата за пропаганда са се увеличили значително, а достъпа до тях е на “клик разстояние” – интернет промени всичко. Правителствата разбраха това много бързо и установиха контрол над глобалната интернет мрежа.

И както винаги под предлога за собствената ни или националната сигурност гражданите доброволно, или без дори да разберат, позволиха правителствата да установят пълен “мониторинг” над интернет и социалните мрежи. От друга страна финансовата и медийна олигархия в съдружие (неволно) бълва леснодостъпна, разпространяваща се за броени минути, лъжлива или манипулативна информация. Настъпи момента, в който радиото и телевизията отстъпиха като трибуна за пропаганда пред глобалната мрежа. Стигна се до момента, в който вече изказванията на директора на ЦРУ, че “имаме пълен мониторинг над Фейсбук и Туитър” са нещо нормално. Те дори не са разкрития.

Една медийна кампания не струва нищо на финансовия олигарх, корпорацията или политическата клика. Нужно е два-три сайта да публикуват, чрез “платени” журналисти, лъжлива статия, която набързо ще се завърти (безплатно) в социалните мрежи и ще бъде препечатана в други сайтове, на принципът “копи-пейст”.

Ако тоталитарните държави допускат едва няколко канала за излъчване, то “демократичните” държави мислят много по-хитро: колкото повече канали, толкова повече пропаганда, толкова повече заблудени.

За това в САЩ до 2000г. ако, примерно, около 50 големи корпорации притежаваха медиите то днес монопола е тотално установен – 5-6 корпорации държат медиите в САЩ. Същите тези корпорации изкупуват медиите в чужди държави като се превръщат в “станция за пропаганда” на държавната политика на САЩ. В България и цяла Източна Европа тенденцията тече в момента.

Но някои хора продължават да смятат, че медиите са средство, което ги прави информирани. Това не е така по простата причина, че зад всяка медия стоят определени хора, които са обвързани с икономически и политически кръгове или лобита и съответно “информират” избирателно, както смятат за добре, впускат се в пи-ар или “черни” кампании, а безкритичния зрител преживя и коментира успоредно с водещите…

Термини като “очаквайте обобщение по темата” са достатъчно показателни. Теми, които не могат да бъдат обобщени, не само заради това, че са прекалено обширни, а заради и това, че не може да “обобщиш тема” по която има много мнения, гледни точки и цели обществени групи, които стоят зад тях. Тоест да обобщиш в случая означава да наложиш някоя от тях. А коя ще е тя зависи от “редакционната политика” на медията, която се определя знаем от кого.

Как да не се удавим от морето от лъжи и пропаганда?

Единствения начин е да сравняваме информацията, която ни дават различните медии по между си. Знаейки кой стои зад едната и другата и според интереса си как представя нещо ние можем да потърсим истината посредата.

Алтернативната преса, като Alter Information също е най-доброто средство за информиране и алтернативните сайтове за информиране тепърва ще набират скорост. Търсете такива страници и се информирайте от блоговете и сайтовете на независимите професионални анализатори – няма по-голямо богатство от информацията, която публикуват те. Защото и едните и другите не работят като журналисти и не получават заплащане за работата си. Не зависят от работодателя си и собственикът на медията, в която работят.
цитирай
2. ikra - Интересна информация, и доста обемиста :)
10.12.2013 20:55
Спокойна вечер :)
цитирай
3. ivesa - Да,удовлетворението е оздравителна сила...
11.12.2013 08:09
Пожелавам пълен с удовлетворения ден!Не е нужно да има унижения и угнетявания,това само натрупва негативи,а тях си ги имаме в големи количества.
цитирай
4. ikra - Сърдечни пожелания и за вас :)
11.12.2013 17:15
ivesa написа:
Пожелавам пълен с удовлетворения ден!Не е нужно да има унижения и угнетявания,това само натрупва негативи,а тях си ги имаме в големи количества.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4757690
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031