Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2021 18:12 - Как да контролираме страхът си?!
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 1457 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 01.05.2021 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едно от най-големите изпитания за психиката е страхът. Страхът, и от какво ги е страх най-много хората? Страх ги е от смъртта, от болести, да не е изгубят важен за тях човек, да на загубят работата си, да не останат на улицата без средства и още много други страхове....
Той е и причината за психичните разстройства. Всъщност, за да има някакъв страх, би трябвало да има нещо, към което сме се привързали. И ако следваме реда в горното изброяване, вероятно сме привързани към живота, към здравето си, към някой човек, към работата и кариерата си, към сигурността и уюта си.. и прочие. За да сме привързани, към каквото и да е, означава, че сме го поставили някъде напред в приоритетите си, и като първа мярка срещу страха ще трябва да ги пренаредим.    Според мен, най-важното нещо в живота трябва да бъде Безграничният и Неговият Промисъл. Чак след това могат да бъдат семейството - съпруга/та, децата, после приятелите, парите и т.н.. Не можеш да не зачиташ Майката Природа и всичко в психиката ти да е наред - в такъв случай винаги нещо ще куца в нея.   
Страх ни е от смъртта? Ами, всеки от нас е бил много по-дълго мъртъв отколкото жив, ако въобще може да се прави такова разграничение. Смъртта е най-сигурното нещо в живота - всичко друго може да не се състои, но… смъртта ще дойде със сигурност! И защо трябва да ни е страх от нея?? Защо? Защото не знаем, какво е там отвъд ли? Ами, ако на първо място сме поставили Безграничния, какво е значението, какво ще е отвъд. Там ще е Безграничния и това изчерпва всичко. Щом Той е там, от какво да се страхуваме?! Нищо страшно не може да ни се случи - абсолютно нищо!  
Страх ни е от болести ли? Те, болестите не идват така самоцелно. Майката Природа ни изпраща болести за да ни покаже, че някъде правим фал. В момента, в който ние осъзнаем тази наша грешка, идва и моментът или начинът на изцелението! Болест, означава внимание! Внимание ти грешиш!!! Поправи грешката си и ще бъдеш здрав. От какво тогава да ни е страх? Ааа, може би, ние искаме да грешим и да продължаваме да сме здрави?! Е, няма как да стане това. Страх не бива да има, защото ако сме изрядни по отношение на Майката Природа, няма да има и болест! Ще бъдем здрави.  
Страх ни е да не загубим важен човек? Защо да ни е страх, и къде ще го загубим? Ако сме в Себе си ще знаем, че нищо не може да се изгуби. Тези, които трябва да бъдат с нас никой и нищо не може да ни отнеме! И ако временно сме разделени, то това ще бъде поправено от времето и пак ще бъдем заедно с тях. Няма как да изгубим някой, няма. Законът на Вселената е непоклатим. Страхът е абсолютно неоснователен!  
Страх ние да не загубим работата си и да не останем на улицата ли?! Ами, нали знаете, че Земята се върти в Нищото, ей така без опора и без основа, върху която да стои. Но тя стои напук на всички наши представи. Така е и с вас. Дори и да загубите работата си и да останете на улицата, Оня, който държи Земята, Слънцето, планетите, звездите в Нищото ще се погрижи за вас и няма да мизерствате. Ще мизерствате само, ако разчитате на материалната си сигурност и точно чрез нея можете да бъдете в немилост. Така, че страхът е неоснователен и безсмислен. Безграничният знае перфектно, как да ви помогне и спаси. Разчитайте на себе си, но не забравяйте и Него!   Страх ви е да не се изложите пред хората ли? Да не паднете някъде на улицата и.. да се изложите…   
Голяяяма работа станала, ами паднете и се изложете и нека после да не ви е страх от това. Нищо страшно няма, ако се изложим. Хайде! Какво като се изложа?! Какво ще стане, някой ще ме подиграва ли? Прекрасно, очаквам майтапи. Страхът обаче не е майтап, той наистина може да ви разболее. Освободете с от него възможно най-скоро!   Когато редовно практикувате медитацията си, вие позволявате на ума си да се освобождава от товара на страха.. От бремето на преживяванията и психичните травми, и помалко  помалко се очиствате от наслояванията в подсъзнанието ви. Неусетно, след няколко години практика, просто няма да се познаете. Ще установите, че сте станали по-спокойни, по-толерантни, по-уверени и стабилни, по-търпеливи и по-мъдри!   
Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика, и да прилагате умело дихателните и енергийни техники!

Прочетено в Нета


image
 



Гласувай:
6



1. bumerang - Не ме е страх от смъртта!
18.04.2021 18:22
Аз от месеци се МОЛЯ за нея. Ужасяваща е болката, която е НЕПОНОСИМА.
цитирай
2. feq - Понякога дори смъртта е избавление от мъките човешки :(
01.05.2021 14:26
bumerang написа:

Не ме е страх от смъртта!
Аз от месеци се МОЛЯ за нея. Ужасяваща е болката, която е НЕПОНОСИМА.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9494360
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031